Ajax bij debuut Bergwijn en Wijndal niet langs Eupen

Reacties

Ajax is er vrijdag niet in geslaagd om Eupen te verslaan. De ploeg van trainer Alfred Schreuder speelde gelijk tegen de club uit het Duitstalige deel van België. Steven Bergwijn en Owen Wijndal maakten hun officieuze debuut voor Ajax.

Ajax bij debuut Bergwijn en Wijndal niet langs Eupen
© Pro Shots
Ajax
Ajax
1 - 1
AS Eupen
AS Eupen

De nieuwkomers stonden in de basis tegen Eupen. Schreuder voerde meerdere wijzigingen door. De Amsterdammers startten met onder anderen Edson Álvarez, Steven Berghuis en Dusan Tadic. Tegenstander Eupen, vorig seizoen de nummer vijftien van België, begint volgende week al aan het nieuwe seizoen.

Tijdens de eerste helft was te merken dat Ajax wat dat betreft achterliep in de voorbereiding. De ploeg van Schreuder speelt op 30 juli voor het eerst. Dan is PSV de teggenstander in de strijd om de Johan Cruijff Schaal. Voor de meeste internationals was het duel met Eupen de eerste wedstrijd van het seizoen.

Youri Mulder, die als analyticus van Ziggo Sport aanwezig was bij het duel, vertelde in de rust dat het moeizaam ging bij Ajax. 'Het is onwennig, niet zo best. Ajax heeft moeite om de oplossing te vinden. Misschien is het voor Schreuder wel fijn dat de tegenstander zo fysiek speelt en overal één tegen één staat. Dan is het interessant om te zien hoe de ploeg de oplossing zoekt.'

In de eerste helft werd er niet gescoord. Waar Wijndal een schot voorlangs zag gaan, kreeg Bergwijn vlak voor rust een gele kaart vanwege het stuiten van een Belgische counter. Beiden werden bij het begin van de tweede helft gewisseld. Ook Devyne Rensch, Perr Schuurs, Berghuis, Tadic en Álvarez keerden niet terug. Met de wissels in de ploeg kwam Ajax vervolgens al snel op achterstand. Smail Prevljak ontving een dieptepass achter de defensie en werkte de bal over keeper Jay Gorter: 0-1.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Invaller Mohammed Kudus liet zich daarna gelden. De middenvelder, die als vervanger van Tadic de gelegenheidsspits was bij Ajax, raakte kort na de 0-1 al de paal. In de slotfase zorgde de Ghanees alsnog voor de gelijkmaker door op aangeven van Nicolás Tagliafico raak te schieten. Zo speelde Ajax met 1-1 gelijk tegen Eupen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Opstelling Ajax: Gorter; Rensch (46. Klaiber), Schuurs (46. Magallán), Blind (63. Pierie), Wijndal (46. Tagliafico); Álvarez (46. Regeer), Klaassen (70. Rasmussen), Taylor (63. Fitz-Jim); Berghuis (46. Daramy), Tadic (46. Kudus), Bergwijn (46. Van Axel Dongen, 63. Ünüvar).

Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.