Ajax biedt Grim geen nieuw contract

Fred Grim is bezig aan zijn laatste seizoen als doelman van Ajax. De Amsterdamse club maakte donderdag bekend dat het aflopende contract van de 36-jarige keeper niet zal worden verlengd. Bogdan Lobont keert terug in de Arena.

Ajax biedt Grim geen nieuw contract

Komende week zal Grim met technisch directeur Leo Beenhakker om tafel gaan zitten om te praten over de toekomst van de doelman. Hij heeft immers een clausule in zijn contract waarin staat dat hij een mogelijkheid heeft om na dit seizoen aan Ajax verbonden te blijven. Mogelijk zou Grim kunnen worden opgenomen in de technische staf van de Amsterdammers.

Aan het begin van het huidige seizoen koos de toenmalige coach Co Adriaanse Fred Grim als eerste doelman. De talentvolle Bogdan Lobont is momenteel verhuurd aan Dinamo Boekarest. Komend seizoen keert de 24-jarige Roemeense international terug bij Ajax, waar hij met Joey Didulica en Maarten Stekelenburg zal strijden voor de plaats in het doel.

Grim is sinds het vertrek van Edwin van der Sar uitgegroeid tot eerste keus in het Ajax-doel. Vanaf 1984 mnaakte hij deel uit van de selectie. Gaandeweg het seizoen 1986/87 vertrok hij naar Cambuur Leeuwarden (toen nog SC Cambuur). Daar keepte hij 272 duels aan een stuk zonder een wedstrijd te missen. jIn de zomer van 1994 keerde hij terug bij Ajax, waar hij tweede doelman werd achter Van der Sar. In totaal heeft Grim 362 duels op zijn naam staan.

Bekijk hier al onze video's