Ajax bezig aan niet te bevatten thuisserie in het voorjaar

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij acht feiten. Speelronde 31 wordt afgesloten met een duel tussen Ajax en SC Heerenveen.

Ajax bezig aan niet te bevatten thuisserie in het voorjaar
Speelronde: 31
Aftrap: zondag 16 april, 16.45 uur
Scheidsrechter: Danny Makkelie

• Ajax verkleinde de achterstand op Feyenoord afgelopen week tot één punt en mag nog altijd dromen van de eerste landstitel sinds 2014. SC Heerenveen is sinds de winterstop geen schim meer van de ploeg die in de eerste competitiehelft de ene na de andere overwinning boekte, maar ligt toch nog op koers voor deelname aan de play-offs om Europees voetbal.

• Ajax fungeert in Eredivisie-verband voor de 25ste keer als gastheer van SC Heerenveen. Met achttien overwinningen, drie remises en drie nederlagen is het duidelijk dat de Amsterdammers qua historie de favoriet zijn.

• Hoewel Ajax na dertig speelrondes nog altijd de tweede plaats bezette, stond de ploeg van trainer Peter Bosz langer op voorsprong (1.243 minuten) en korter op achterstand (149 minuten) dan elke andere Eredivisie-club.

• Deze jaargang heeft Ajax vooral in uitwedstrijden last van een 'Europese kater'. In de vier eerdere thuisduels die volgden op een Europese confrontatie veroverden de Amsterdammers negen van de maximale twaalf punten.

Eerder dit seizoen boekte Ajax in het Abe Lenstra een 0-1 overwinning. Davy Klaassen maakte de winnende treffer.
Eerder dit seizoen boekte Ajax in het Abe Lenstra een 0-1 overwinning. Davy Klaassen maakte de winnende treffer.

• Ajax verlengde donderdag tegen Schalke 04 (2-0 winst) een ongelooflijke serie. De laatste thuisnederlaag die de Amsterdammers leden in de lente dateert van 17 mei 2001, toen Vitesse met 1-2 te sterk bleek. Matthijs de Ligt was toen één jaar oud, Wim Kok onze premier en de laatste Elfstedentocht was nog 'maar' vier jaar geleden. Tot de lente rekenen we overigens de periode tussen 21 maart en 21 juni.

• SC Heerenveen probeert af te rekenen met een dramatische serie. De Friezen verloren hun laatste zeven uitduels in de Eredivisie, een negatief clubrecord.

• Bovendien sprokkelde de formatie van trainer Jurgen Streppel in 2017 pas elf punten bijeen. Alleen NEC (negen punten) presteerde voorafgaand aan deze speelronde nog beroerder.

• Sinds de jaarwisseling kreeg SC Heerenveen al zes tegengoals uit hoekschoppen, meer dan elke andere club in de Eredivisie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.