Ajax bevestigt komst van Younes

Reacties

Ajax heeft de komst van Amin Younes afgerond. De 21-jarige jeugdinternational van Duitsland komt over van Borussia Mönchengladbach en tekent een driejarig contract, met een optie voor nog een seizoen extra. Dat heeft de club zojuist bevestigd.

Ajax bevestigt komst van Younes

Eerder strikten de Amsterdammers al Nemanja Gudelj (kwam over van AZ), John Heitinga (Hertha BSC) en Mitchell Dijks (Willem II), terwijl de club Arek, Milik, vorig seizoen nog huurling, overnam van Bayer Leverkusen. De Amsterdammers staan tevens op het punt de tijdelijke komst van Yaya Sanogo, hij zal worden gehuurd van Arsenal, bekend te maken.

Gladbach verhuurde Younes vorig seizoen aan 1.FC Kaiserslautern, waar hij tot veertien wedstrijden kwam in de Tweede Bundesliga en twee keer scoorde. De vleugelaanvaller speelde achttien wedstrijden namens Jong Duitsland. Deze zomer was hij actief op het EK Onder-21 in Tsjechië. Younes kwam alle vier de wedstrijden in actie namens Duitsland, waarmee hij in de halve finale werd uitgeschakeld door Portugal (5-0).

Younes, die in het seizoen 2011/12 in de Bundesliga debuteerde bij Borussia Mönchengladbach, had nog een verbintenis tot medio 2016 met Die Fohlen. De talentvolle aanvaller is de eerste Duitser in het shirt van Ajax sinds 1978, toen Peter Lubeke in Amsterdam onder contract stond. Ook de Duitsers Arno Steffenhagen, Horst Blankenburg en Werner Schaaphok waren actief namens Ajax.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.