Ajax bevestigt komst van transfervrije Muric

Reacties

Robert Muric heeft met Ajax een akkoord bereikt over een contract tot medio 2018. De achttienjarige aanvaller komt over van Dinamo Zagreb.

Ajax bevestigt komst van transfervrije Muric

Er zal nog een aantal formaliteiten moeten worden vervuld voordat Muric speelgerechtigd is voor Ajax, laten de Amsterdammers weten in een persbericht. Muric zelf is, net als Ajax, van mening dat hij sinds deze week transfervrij is omdat zijn contract met Dinamo Zagreb is afgelopen. Ajax zou zodoende slechts een opleidingsvergoeding hoeven te betalen.

De Kroatische club meldt echter dat Muric een contract heeft tot de zomer van 2015, maar daarop staat geen handtekening van een van de ouders van de speler. Dat moet wel, omdat Muric op het moment dat de verbintenis getekend zou zijn, nog geen achttien jaar was. De aanvaller zelf ontkent overigens dat hij die overeenkomst ooit heeft ondertekend. Mocht Dinamo voet bij stuk houden, gaat Ajax de zaak aankaarten bij de FIFA en de UEFA. De Amsterdammers heben in dat geval alle vertrouwen in een goede afloop.

Muric werd begeerd door een groot aantal Europese topclubs. Zo zou ook Real Madrid verregaande interesse hebben in Muric, die op zijn beurt Ajax ziet als de ideale volgende stap in zijn loopbaan. Voor volgend seizoen legden de Amsterdammers al verdediger Nick Viergever van AZ en de Poolse spits Arkadiusz Milik vast.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.