Ajax bespreekt aankoop Arena

Reacties

Ajax overweegt de Amsterdam Arena te kopen. Algemeen directeur Michael Kinsbergen heeft een beleidsplan voor de middellange termijn opgesteld, waarin de mogelijke overname van het stadion is opgenomen.

Ajax bespreekt aankoop Arena

Momenteel heeft de club 13 procent van De Arena in bezit, de gemeente Amsterdam is met 48 procent grootaandeelhouder. Als Ajax daadwerkelijk 38 procent van de aandelen aan het huidige pakket toevoegt, zou de club baas in eigen huis zijn.

Het beleidsplan, waarin meerdere investerings-opties staan, verkeert nog in de conceptfase. In de komende periode gaan de directie, de raad van commissarissen en het technisch hart erover in conclaaf. De uiteindelijke goedkeuring is aan de rvc. Vorige week woensdag heeft de clubleiding voor het eerst het conceptplan intern besproken.

Bij de uitvoering zal Kinsbergen zelf niet meer betrokken zijn. Zijn contract loopt op 1 juli af. Volgens de oorspronkelijke opzet zou Edwin van der Sar hem op termijn opvolgen, maar de marketingdirecteur acht dat moment nu nog te vroeg. De rvc oriënteert zich inmiddels op een opvolger van buitenaf voor Kinsbergen, met Roger van Boxtel als belangrijkste kandidaat.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.