media

statistieken

datum

laden laden
laden laden
Toon meer resultaten

Ajax bereikt akkoord met Atlético over Alderweireld

Ajax bereikt akkoord met Atlético over Alderweireld

Zoals verwacht heeft Ajax een akkoord bereikt met Atlético Madrid over de transfer van Toby Alderweireld. De Belgische verdediger levert de Amsterdammers zeven miljoen euro op en is in hoofdlijnen akkoord over een vierjarig contract.

Donderdag gaf Ajax-trainer Frank de Boer tijdens een persconferentie al aan te verwachten dat de 24-jarige verdediger nog voor dit weekend op weg zou zijn naar de Spaanse hoofdstad.

Met Mike van der Hoorn heeft Ajax de vervanger van Alderweireld al in huis. De van FC Utrecht overgekomen verdediger zal zondag tegen FC Groningen nog niet spelen. Dan kiest De Boer voor Stefano Denswil of Ricardo van Rhijn, die dan als rechtsback vervangen kan worden door Ruben Ligeon.

Behalve Alderweireld staat ook Christian Eriksen op het punt te vertrekken. De 21-jarige Deen heeft in grote lijnen een akkoord bereikt met Tottenham Hotspur, dat twaalf miljoen zal overmaken aan Ajax. De Boer gaf al aan het vertrek van Eriksen intern te willen opvangen. Wel ziet hij Lerin Duarte van Heracles Almelo als een aanvulling op zijn selectie.

Simon Zwartkruis

Verslaggever Voetbal International. Volgt Ajax, Jong Ajax, Almere City en vaste volger van het Nederlands elftal.

@simonzwartkruis

Laatste nieuws