'Ajax benaderde Overmars twee keer voor terugkeer'

Reacties

Marc Overmars is na zijn vertrek als technisch directeur bij Ajax in februari 2022 twee keer teruggevraagd door de Amsterdammers. Dat heeft Overmars, thans werkzaam bij Antwerp, onthuld aan de NOS.

'Ajax benaderde Overmars twee keer voor terugkeer'
© Pro Shots

In februari 2022 vertrekt Overmars halsoverkop uit de Johan Cruijff Arena als naar buiten komt dat hij seksueel grensoverschrijdende berichten heeft verstuurd aan veel vrouwelijke werknemers van Ajax. Overmars vertelt in gesprek met de publieke omroep eerst wat hij daarna met zijn gezin heeft gedaan na zijn afscheid bij de club.

'We zijn toen naar Oostenrijk gereden. Naar de bergen. Ik maakte mezelf gek. Ik wandelde twaalf keer per dag. Alleen. Natuurlijk, ik was er zélf bij en maakte zélf mijn fouten, maar het blijft continu in je kop zitten. Dan denk je steeds: hoe kán dit nou', aldus Overmars. Al vier weken na zijn vertrek kwam, volgens Overmars, de eerste benadering voor een terugkeer.

Dat zou gebeurd zijn in Amsterdam, tijdens een afspraak in het huis van Leen Meijaard, voorzitter van de raad van commissarissen. 'Ik ging naar binnen. Hij vertelde dat hij soep had gekocht bij de traiteur op de hoek. En daarna ging het snel. Binnen zes seconden, het zat hem kennelijk hoog, vroeg hij: 'Marc, wil je terugkomen deze zomer?', aldus Overmars.

Overmars bedankte en trad drie weken later in dienst bij Antwerp. Toch bleef Ajax aan hem trekken. Danny Blind heeft, volgens Overmars, eind 2023 gepoogd om hem aan te stellen als opvolger van de ontslagen technisch directeur Sven Mislintat. Opnieuw bedankt Overmars. 'Ik denk dat als ik had doorgeduwd en gezegd had dat ik er open voor stond, dan zouden dingen in gang gezet zijn. Maar ik wil bij Antwerp FC blijven. Ik heb het hier heel erg naar mijn zin.'

In de twee jaar na zijn vertrek bij Ajax, kwamen er meer getuigenissen naar buiten over het seksueel grensoverschrijdende gedrag dat Overmars bij Ajax vertoonde. Daarvoor is hij inmiddels gestraft door de FIFA. Overmars is wel in beroep gegaan tegen die schorsing van een jaar.

Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer Antwerp FC
Meer over Antwerp FC
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Meer Pro League
Meer over Pro League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.