Ajax beloont Riedewald met verbeterde verbintenis

Reacties

Ajax heeft met Jairo Riedewald overeenstemming bereikt over een verbintenis tot medio 2020. De negentienjarige centrumverdediger lag nog tot de zomer van 2019 vast in Amsterdam.

Ajax beloont Riedewald met verbeterde verbintenis

De jonge verdediger kwam dit seizoen al tot 21 optredens in de Eredivisie, maar kampt momenteel met een zware enkelblessure. Riedewald liep die kwetsuur op in de wedstrijd tegen Feyenoord op 7 februari (2-1 zege Ajax).

De contractverlenging helpt bij de revalidatie, zegt Riedewald op de clubsite. 'Dat ik mijn handtekening onder dit mooie contract heb gezet, geeft rust om verder te revalideren. Het is een lastige periode, waarin ik wel op schema lig. Het liefst wil ik dit seizoen nog een wedstrijd meepikken, of dat nu in Ajax 1 of Jong Ajax is. Maar lukt dat niet, dan richt ik me op volgend seizoen.'

Directeur voetbalzaken Marc Overmars is blij met het akkoord. 'Dit is een goed signaal naar onze spelers toe. Als jongens stappen maken van bankzitter naar basisspeler en vervolgens naar het Nederlands elftal, dan hoort daar een verandering in het contract bij. In dat stappenplan is Jairo een voorbeeld.' Riedewald kwam al tot 63 officiële optredens voor de Amsterdammers.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.