Ajax begint 2015 vrijwel zeker zonder Serero

Reacties

Zoals verwacht is Thulani Serero opgenomen in de voorselectie van Zuid-Afrika voor de strijd om de Afrika Cup. Dat betekent zo goed als zeker dat de middenvelder bij Ajax enkele duels moet missen.

Ajax begint 2015 vrijwel zeker zonder Serero

Serero is, net als voormalig FC Twente-speler Bernard Parker, een van de 34 namen op de lijst van bondscoach Shakes Mashaba. Na een mini-trainingskamp in Johannesburg, van 26 tot en met 30 december, zal de Zuid-Afrikaanse bondscoach zijn keurkorps terugbrengen tot 23 man.

Kermit Erasmus (ex-Feyenoord en -Excelsior) en Kamohelo Mokotjo (FC Twente) behoren niet tot de uitverkorenen. Laatstgenoemde heeft al tijden een conflict met Mashabe. Overigens stipte Mashaba wel aan dat hij ook spelers die niet in de voorselectie zijn opgenomen, uiteindelijk toch kan oproepen.

De Boer
Voor Ajax is de vrijwel zekere selectie van Serero een streep door de rekening. De kleine Zuid-Afrikaan was juist de man op het middenveld gebleken die het spel een stuk vloeiender maakte. 'Voor ons is dat jammer, omdat hij een heel belangrijke schakel is voor ons', vertelde De Boer al over de verwachte afwezigheid van Serero. 'Het kan zomaar zijn dat Jairo Riedewald binnenkort die positie gaat invullen. Vandaar dat ik hem ook steeds minuten geef op die plek en ik vind dat hij dat heel goed doet.'

Tijdens het thuisduel van donderdag met Vitesse in de achtste finale van het KNVB-bekertoernooi en het bezoek aan Excelsior, drie dagen later in de Eredivisie, kan Ajax nog beschikken over Serero. Van 17 januari tot en met 8 februari vindt in Equatoriaal-Guinea de strijd om de Afrika Cup plaats. Zuid-Afrika is samen met Algerije, Ghana en Senegal ingedeeld in Groep C. Op 19 januari is Algerije de eerste tegenstander van Bafana Bafana. In die periode speelt Ajax tegen FC Groningen (thuis), Feyenoord (thuis) en Vitesse (uit). Als Zuid-Afrika ver komt, mist Serero mogelijk ook de duels met AZ (thuis) en Go Ahead Eagles (uit).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.