Ajax al op zestien gele kaarten in Champions League

Reacties

Ajax staat in de huidige Champions League-campagne op een opmerkelijk hoog aantal gele kaarten. De teller geeft met de wedstrijd van vanavond tegen APOEL Nicosia nog te gaan al zestien gele prenten aan.

Ajax al op zestien gele kaarten in Champions League

Van de clubs die vijf duels achter hun naam hebben staan is Ajax met dat aantal koploper, gevolgd door Athletic de Bilbao (15), Shakhtar Donetsk (14), Manchester City en Sporting Lissabon (13), NK Maribor (12) en BATE Borisov (10).

Als de duels van dinsdag worden meegerekend staat Ajax nog altijd hoog in het gele kaartenklassement. Alleen Galatasaray (18) en Malmö FF (17) hebben in zes duels meer waarschuwingen verzameld. Benfica, Atlético Madrid en AS Monaco staan - net als Ajax - op zestien gele kaarten.

Van die zestien waren er vier voor Joël Veltman, die in de thuiswedstrijd tegen Barcelona met zijn tweede prent vroegtijdig de gang naar de kleedkamer mocht maken.

Overigens veroorzaakte Ajax in vijf duels volgens de UEFA-statistieken 77 overtredingen. Van de ploegen die vijf duels achter hun naam hebben staan zondigden alleen Sporting (83) en Bilbao (78) vaker tegen de spelregels.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.