Ajacied Mikautadze opnieuw trefzeker voor Georgië

Mede door een goal van Georges Mikautadze is de score hoog opgelopen bij Georgië tegen Cyprus. Met een 4-0 overwinning hebben de Georgiërs het kleine beetje hoop dat er nog was op plaatsing voor het EK levend gehouden.

Georgië
Georgië
4 - 0
Cyprus
Cyprus

Mikautadze deed eerder deze interlandperiode al van zich spreken door vier keer te scoren in de oefenwedstrijd tegen Thailand. Toen er zondag echt wat op het spel stond, liet bondscoach Willy Sagnol de aanvaller wel op de bank plaatsnemen.

De kersverse Ajacied maakte tegen Cyprus in de 59ste minuut zijn opwachting. Toen leidde Georgië al met 2-0 door goals van Otar Kiteishvili en Khvicha Kvaratskhelia. Laatstgenoemde had vlak voor de entree van Mikautadze gescoord en was bij een 3-0 stand al gewisseld toen de bal in de vijfde minuut van de extra tijd op de stip ging. Mikautadze was de aangewezen man voor de strafschop en benutte het buitenkansje om de eindstand zo op 4-0 te bepalen. Levan Shengelia, aanvaller van het Griekse Panetolikos had het derde doelpunt gemaakt.

Georgië heeft nu zeven punten na zes duels en zou nummer twee Spanje in theorie nog in kunnen halen. Die kans is heel klein. Mikautadze en co zullen het waarschijnlijk met de vierde plaats achter Schotland, Spanje en Noorwegen moeten doen.