Ajacied Fischer neemt Deense talentenprijs in ontvangst

Ajax-aanvaller Viktor Fischer (18) heeft maandag in Denemarken een prijs van de Deense voetbalbond in ontvangst genomen. De aanvaller werd uitgeroepen tot beste speler van de Deense nationale ploeg onder de negentien jaar in 2012.

Ajacied Fischer neemt Deense talentenprijs in ontvangst

Behalve de Ajacied wonnen Jores Okore (20, FC Nordsjælland) en Chelsea-speler Andrew Christensen (16) in de andere leeftijdscategorieën; te weten de nationale ploegen van onder de zeventien en onder 21.

'Ik ben erg blij en trots op deze onderscheiding', vertelde Fischer na het in ontvangst nemen van de prijs. 'Als voetballer kun je met je team en individueel prijzen pakken. Als mijn carrière is afgelopen, kan ik dit als bewijs stellen dat ik de beste onder negentien jaar was. Het werkt motiverend om zo'n prijs te ontvangen', vervolgt Fischer. 'Ik ga door met keihard werken.'

Fischer was in de Eredivisie al drie keer trefzeker in zeven competitiewedstrijden. De laatste weken heeft hij zich ontpopt tot basisspeler. Vooral in de topper tegen PSV (3-1) blonk hij uit. Tijdens de uitreiking liet de talentvolle Deen overigens weten geen haast te hebben wat betreft zijn contractverlenging bij Ajax (zijn huidige verbintenis loopt tot medio 2014). De verwachting is evenwel dat beide partijen eruit zullen komen. 'Ik wil bij Ajax een vaste waarde worden', vertelde Fischer immers.

Fischer is een van de zes Denen bij Ajax. In het kielzog van Fischer debuteerde zaterdagavond in het thuisduel met FC Groningen (2-0) een andere Deen: de eveneens achttienjarige Lukas Andersen. Lasse Schöne, Nicolai Boilesen, Christian Poulsen en Christian Eriksen completeren het zestal.

Overigens houdt Fischer met het winnen van de prijs een traditie in ere. Vorig jaar was linksback Boilesen de gelukkige in de categorie onder de 21, hij was daarmee opvolger van een andere van Ajax afkomstige prijswinnaar: Eriksen.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's