Ajacied De Jong: 'Nu reeks neerzetten zoals laatste jaren'

Siem de Jong heeft zondagavond op de clubwebsite nog maar eens benadrukt hoe belangrijk het voor Ajax is om op voorsprong te komen. Volgens de clubtopscorer verschaft een openingsdoelpunt de Amsterdammers net het beetje ruimte dat nodig is. Kolbeinn Sigthórsson spreekt van een 'heerlijk gevoel' na zijn eerste goal in acht wedstrijden.

Ajacied De Jong: 'Nu reeks neerzetten zoals laatste jaren'

Tegen PEC nam de IJslander het openingsdoelpunt voor zijn rekening en kwam er een einde aan een reeks van zeven doelpuntloze wedstrijden van de spits. 'Heel fijn, het was al even geleden dat ik gescoord had. Voor een spits is het altijd lekker om te scoren, bovendien helpt het de ploeg enorm.'

Ook De Jong, die zondag met de 2-0 zijn negende treffer van het seizoen liet aantekenen en daarmee de meest productieve Ajacied is dit seizoen, stipte het belang van een dergelijke voorsprong aan. 'Dat is het verschil met de laatste weken. Tegen ADO Den Haag en Roda JC komen we niet op voorsprong. Nu creëren we meer kansen. De tegenstander moet iets vaker komen op dat moment.'

De Jong (op de foto met pijnlijke grimas kort na zijn goal) beseft wel dat de opgelopen averij, tegen zowel ADO als Roda werd het in de Arena 1-1, kostbaar is geweest. 'Anders waren we nu een stuk verder geweest. Het is voor ons zaak van week tot week te kijken. We kunnen ons weer volledig op de competitie focussen', grapte de aanvoerder van Ajax doelend op de uitschakeling in de Europa League en het KNVB-bekertoernooi.

'We moeten nu proberen eenzelfde serie als in de twee voorgaande jaren neer te zetten', besluit De Jong over de eindsprints die zowel in 2011 als 2012 tot een titel leidde in Amsterdam.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen