media

statistieken

datum

laden laden
laden laden
Toon meer resultaten

Ajacied Boerrigter verhuist naar Schotse topclub Celtic

Ajacied Boerrigter verhuist naar Schotse topclub Celtic

Derk Boerrigter (26) gaat Ajax verlaten. De Schotse topclub Celtic heeft, mits de Ajax-aanvaller de medische keuring doorstaat, een driejarig contract klaarliggen. Hij ontmoet daar Virgil van Dijk die deze zomer overkwam van FC Groningen.

Boerrigter wordt maandag al medisch gekeurd in Glasgow. Zaterdag miste de linksbuiten de strijd om de Johan Cruijff Schaal nog vanwege een enkelblessure. Vanaf de tribune zag hij hoe Ajax in de Amsterdam Arena na verlenging won van AZ.

Boerrigter kwam in de zomer van 2011 over van RKC Waalwijk met grote verwachtingen. Mede door een hardnekkige rugblessure heeft de aanvaller, die op een gegeven moment zelfs dicht tegen Oranje aan zat, zijn belofte nooit kunnen inlossen.

Afgelopen seizoen moest Boerrigter herhaaldelijk op de bank plaatsnemen. Ook voor dit seizoen was dat voorlopig zijn perspectief, aangezien Viktor Fischer onder trainer Frank de Boer basisspeler is op de linkerflank en op rechts Bojan Krkic de voorkeur lijkt te krijgen. In Amsterdam had Boerrigter nog een verbintenis tot medio 2014.

Boerrigter was bij Ajax in de jeugdopleiding actief en kwam daarna achtereenvolgens uit voor Haarlem, FC Zwolle en RKC Waalwijk. Bij Ajax kwam hij tot 47 competitieduels en twaalf goals. Twee keer werd hij kampioen met de Amsterdammers.

Laatste nieuws