Ajacied Boerrigter velt ex-club RKC met snelle hattrick

Mede dankzij drie doelpunten van Derk Boerrigter heeft Ajax eenvoudig gewonnen bij RKC Waalwijk (1-5). Mike van der Hoorn en Bojan Krkic maakten hun officieuze debuut bij de Amsterdammers.

Het was de eerste van twee oefenwedstrijden op één dag voor Ajax en trainer Frank de Boer kon tevreden terugkijken op het duel in Waalwijk. Al na 32 minuten leidden de Amsterdammers met 4-1, mede dankzij drie doelpunten van Boerrigter. De vleugelaanvaller stond in het verleden onder contract bij RKC.

Robert Braber zorgde na negentien minuten nog wel voor 1-1, maar Boerrigter had in de 28ste minuut zijn trio goals - hij scoorde drie keer binnen elf minuten - al voltooid. Via Ruben Ligeon kwam Ajax nog voor rust op 1-4. In de tweede helft kregen Bojan en Van der Hoorn voor het eerst speeltijd als Ajacied.

Beiden vielen niet op in de wedstrijd die na rust veel minder spectaculair was. Toch werd er nog één keer gescoord: Boban Lazic bepaalde de eindstand op 1-5. Ajax speelt om 20.00 uur in Doetinchem tegen De Graafschap.

Lazic, Danzell Gravenberch, Abdel El Hasnaoui, Bas Kuipers, Stanislav Lobotka, Jody Lukoki en Fabian Sporkslede zullen tegen De Superboeren voor de tweede keer in actie komen.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.