Ajaccio legt Mexicaanse 'dopingzondaar' Ochoa vast

AC Ajaccio heeft de transfer van keeper Francisco Guillermo Ochoa (25) afgerond. De 45-voudig Mexicaans international, die transfervrij overkomt van América, tekent een contract voor drie jaar bij de club uit de Ligue 1.

Ajaccio legt Mexicaanse 'dopingzondaar' Ochoa vast

Ochoa behoorde tot de vijf internationals die eind mei positief werden bevonden op het gebruik van het verboden middel clenbuterol, dat ze mogelijk door het nuttigen van vervuild vlees binnen hebben gekregen. Daarop werden zij vóór de strijd om de Gold Cup uit de selectie gezet.

Hoewel de contra-expertise nog moet plaatshebben, lijkt de kans op een schorsing klein. Het Wereldantidopingagentschap (WADA) staat op het punt een wijziging in de reglementen aan te brengen. Daarbij wordt een grenswaarde bepaald. Dat houdt in, dat clenbuterol alleen verboden is boven een bepaalde hoeveelheid.

Het bescheiden AC Ajaccio – dat de laagste begroting (zestien miljoen euro) van alle Ligue 1-clubs heeft – wordt de eerste werkgever in het buitenland van Ochoa. Lokale media berichtten dat de sluitpost ook in de belangstelling stond van Bayern München en Manchester United, waar het uitgesloten was dat hij een basisplaats zou krijgen.

Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's