AJ Auxerre en AS Monaco geveld in Coupe de France

In de Coupe de France zijn AS Monaco en AJ Auxerre hard onderuit gegaan. AS Monaco verloor de penaltyreeks met 3-2, nadat de officiële negentig minuten in 1-1 waren geëindigd. Lille en Girondins Bordeaux maakten geen fout. Ook Paris Saint-Germain en Olympique Lyon presteerden naar behoren.

Chambéry - AS Monaco 1-1 (Chambéry wint na strafschoppen)AS Monaco verloor de penaltyreeks met 3-2, na een 1-1 eindstand na 120 minuten. Namens het nietige thuisploegje Chambéry, dat uitkomt in de 5e (!) divisie van Frankrijk, opende Thomas Dubard in de vijfde minuut van de wedstrijd de score. Namens Monaco stelde Chris Malonga de bezoekers op gelijke hoogte, maar tijdens de penaltyserie trok Monaco aan het kortste eind. Monaco stond vorig jaar nog in de finale van de Coupe de France.

Wasquehal - AJ Auxerre 2-1Monaco was echter niet de enige ploeg die een beschamend resultaat neerzette in Frankrijk. Ook Auxerre ging onderuit tegen vijfdeklasser Wasquehal. De amateurs van Wasquehal hadden in tegenstelling tot Chambéry maar negentig minuten nodig om de nummer veertien van Ligue 1 de das om te doen. Tien minuten voor tijd leek er nog niks aan de hand voor Auxerre.

Nadat Adama Coulibaly de bezoekers op voorsprong had gezet bleef het tot de tachtigste minuut 0-1. Debuchy zette Wasquehal tien minuten voor tijd naast Auxerre. Na de gelijkmaker verzilverde David Coulibaly een penalty, wat de nekslag toebracht aan Auxerre. AJA won in 2003 en 2005 de Coup de France, maar zullen zich nu volledig moeten richten op de Franse competitie.

Forbach - Lille 0-3Een stunt van Forbach bleef uit tegen de koploper van de Ligue 1, Lille. Met een simpele 3-0 uitoverwinning bekeren Les Dogues verder. Tien minuten voor rust opende Pierre Alain Frau de score. Na de thee begon Forbach met het zoeken naar de gelijkmaker, maar scoorde Aurelien Chedjou al snel de 0-2. Uiteindelijk bepaalde Gervinho de eindstand op 3-0 voor Lille.

Girondins Bordeaux - Rouen 3-1Ook Bordeaux maakte geen fouten en bekert een ronde verder. In het Stade Chaban-Delmas boekte de thuisclub een simpele 3-1 overwinning. Desalniettemin keken Les Bordelais een half uur lang tegen een achterstand aan.

Al in de zesde minuut van het duel verraste Rodriguez met de 0-1 voor Rouen. Een kwartier voor tijd kon Anthony Modeste de score op gelijke hoogte zetten. Na rust liep Bordeaux volledig over Rouen heen. Dankzij twee doelpunten van Cheick Tidiane Diabeté was de eindstand op het scorebord 3-1.

Caen - Olympique Lyon 0-1Slechts één doelpunt had Olympique Lyon nodig om zich te plaatsen voor de volgende ronde van de Coupe de France. Pape Diakhaté was de gevierde man aan de kant van Les Gones. Tijdens een sportieve wedstrijd die geen kaarten kende was het voor Lyon tot een kwartier voor tijd nog spannend, maar zorgde de van Dinamo Kiev gehuurde Diakhaté uiteindelijk voor opluchting.

Paris Saint-Germain - RC Lens 5-1In het enige affiche tussen twee Ligue 1 teams in de Coupe de France was Paris Saint-Germain in eigen huis heer en meester. Hoewel het met slechts een 1-0 voorsprong de rust in ging, was de stand na het laatste fluitsignaal 5-1. Smaakmaker Nenê verdubbelde de score voor PSG, nadat Zoumana Camara voor de openingstreffer had gezorgd.

Guillaume Hoarau breidde de score nog uit namens de thuisploeg (twee doelpunten, foto) en Peguy Luyindula zorgde voor de vijfde en laatste treffer. Namens de bezoekers redde Eduardo nog de eer. Dankzij een penalty besliste dertgjarige Braziliaan de eindstand op 5-1.

Reims - Montpellier 1-0Ook het team Reims, dat afkomstig is uit de Ligue 2, heeft voor een verrassing gezorgd in de Coup de France. De thuisploeg versloeg de nummer tien van de Ligue 1, Montpellier, met een nipte 1-0 overwinning. Romain Amalfitano zorgde voor het enige doelpunt van de wedstrijd.

Saint-Etienne - Clermont Foot 0-2Saint-Etienne ging beschamend ten onder tegen Clermont Foot, dat ook afkomstig is uit de Ligue 2. In eigen huis verloor de nummer zes van de hoogste Franse competitie met 2-0. Al na vier minuten keek Saint-Etienne tegen een achterstand aan.

Sloan Privat zorgde voor de snelle openingstreffer, en ook Nicolas Haquin verdubbelde een kwartier na rust de score. Laurent Batlles maakte de blamage voor Les Verts compleet; de 35-jarige Fransman uitte zijn frustratie en moest dit bekopen met een rode kaart. Foto: VI Images