Aissati speelt bij Jong Ajax, George neemt revanche

De beloftenploeg van Ajax heeft maandagavond de leeftijdsgenoten van NEC met 5-2 geklopt. In het uitduel van de Amsterdammers maakte Ismail Aissati zijn opwachting, terwijl Mounir El Hamdaoui volgens afspraak ontbrak.

Aissati speelt bij Jong Ajax, George neemt revanche

Aissati en El Hamdaoui trainen met Jong Ajax mee omdat trainer Frank de Boer in beiden geen speler voor de hoofdmacht ziet. Een vertrek bleef voor de twee Ajacieden uit in de voorbije transferperiode.

Aissati speelde maandag evenals Nicolás Lodeiro, Aras Özbiliz, Thulani Serero en Jody Lukoki mee in het duel van de Amsterdammers. Özbiliz die op de weg terug is na een blessure, werd na een uur naar de kant gehaald.

Ruben Ligeon, Nicolas Lodeiro, Stefano Denswil en Tom Boere (2) zorgden bij Ajax voor de treffers.

Aan de zijde van de Nijmegenaren verzorgde Leroy George de twee doelpunten. De aanvaller werd zaterdag in het duel met De Graafschap (1-0 verliespartij) nog voor de rust naar de kant gehaald door trainer Alex Pastoor. Een trappende beweging kwam George op een gele kaart te staan, maar zijn trainer haalde George als straf naar de kant. Met zijn twee treffer revancheerde hij zich maandag enigszins.

Ajax-trainer Gery Vink verklaart de afwezigheid van El Hamdaoui. 'We hebben een afspraak gemaakt dat hij niet mee hoeft als we hem niet nodig hebben en we al weten dat hij op de bank zal zitten.' Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's