AIK verslaat Djurgården in doelpuntrijk duel

De stadsderby tussen Djurgårdens IF en AIK, één van de grootste clubwedstrijden in het Zweedse voetbal, heeft zaterdag een karrenvracht aan doelpunten opgeleverd. Uiteindelijk kwam het AIK van ex-Ajacied Peter Larsson het sterkste uit de derby van Stockholm: 3-4.

Zweeds international Andreas Andersson was de grote man bij AIK. De blonde spits scoorde twee keer, waaronder de winnende treffer in de 76ste minutt. De andere doelpunten van AIK kwamen op naam van Stefan Ishizaki en Svante Samuelsson. Voor Djurgårdens, dat zich na een kwartier al naar een 2-0 voorsprong had gespeeld, troffen Louay Chanko, Kim Källström en Abgar Barsom doel.

Het gepromoveerde Landskrona BoIS boekte opnieuw een opmerkelijke zege. Na de sensationele overwinning tegen titelfavoriet Helsingborgs IF (6-2) van vorige week won de ploeg nu met 3-0 bij Örebrö SK . De pas 17-jarige Alexander Farnerud (2) en Danijel Milovanovic verzorgden de productie van de bezoekers. Het tweetal nam vorige week ook al vier van de zes doelpunten voor zijn rekening en voeren de topscorerslijst in Zweden aan.

Malmö FF boekte uit bij het zwakke IFK Norrköping een eenvoudige zege: 0-3. Erik Johansson en Peter Ijeh (2) scoorden voor de ploeg van trainer Tom Pråhl. Middenvelder Jon Jönsson, die sinds enkele weken nauwlettend wordt gevolgd door Ajax, zat negentig minuten lang op de bank. Het goed gestarte Örgryte IS won ook haar tweede wedstrijd: 2-0 tegen het gepromoveerde Kalmar FF .

Bekijk hier al onze video's