Ahmed Musa moet Farfán vervangen bij Schalke 04

Ahmed Musa staat bij Schalke 04 bovenaan het lijstje van kandidaat-opvolgers van Jefferson Farfán. De Nigeriaanse aanvaller van VVV-Venlo, die komende vrijdag negentien jaar wordt, wordt al sinds de competitiestart nadrukkelijk gevolgd door scouts van de nummer vier van de Bundesliga. In zes duels scoorde Musa drie keer en hij viel bovendien op door zijn energieke en frivole acties.

Ahmed Musa moet Farfán vervangen bij Schalke 04

De scouts van Schalke zijn onder de indruk van hem en schreven lovende beoordelingsrapporten. Trainer Huub Stevens vindt Musa een aantrekkelijke voetballer. Hij is naar eigen zeggen te kort in dienst bij Die Königsblauen om zich nu al uit te spreken over een transfer. Stevens is sinds twee weken opnieuw trainer van Schalke. Hij wil eerst de kwaliteit van de huidige selectie verder inventariseren.

Een overgang van Musa tijdens de winterstop ziet de Limburger niet snel tot stand komen. 'Als je in de winter een speler koopt, moet je over het algemeen de hoofdprijs betalen en bovendien is het lastig dan nieuwe spelers in te passen', meent Stevens. VVV zou tien miljoen euro willen voor de smaakmaker, die in de zomer van 2010 werd weggehaald bij de Nigeriaanse club Kano Pillars.

Een transfer van Musa hangt mede af van de toekomst van Farfán. De 26-jarige aanvaller uit Peru, die in de zomer van 2009 overkwam van PSV, heeft een aflopend contract en is vooralsnog niet bereid te praten over een nieuwe verbintenis. Om te voorkomen dat hij komende zomer transfervrij vertrekt, wil Schalke hem tijdens de winterpauze verkopen. (Anton Lippold) Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's