Agustien duikt op bij Deense tweededivisionist

Reacties

Kemy Agustien vervolgt zijn carrière in Denemarken. De middenvelder heeft voor een halfjaar getekend bij Vendsyssel FF, een club van het tweede niveau.

Agustien duikt op bij Deense tweededivisionist

Agustien brak door in het betaald voetbal bij Willem II en was ook jeugdinternational van Oranje. Onlangs besloot hij voor zijn geboorteland Curaçao te gaan spelen, waarvoor bondscoach Patrick Kluivert hem op 11 juni van dit jaar liet debuteren tegen Cuba. Inmiddels heeft de 29-jarige Agustien vier interlands achter zijn naam.

In clubverband kwam Agustien verder nog uit voor Roda JC Kerkrade, AZ, RKC Waalwijk, Birmingham City, Swansea City, Crystal Palace en Brighton & Hove Albion. Bij de laatstgenoemde club liep zijn contract deze zomer af, waardoor hij niet aan de transferdeadline gebonden was. De grootste prijs won Agustien met Swansea, waarmee hij in 2013 beslag legde op de League Cup.

Met Vendsyssel heeft Agustien dit seizoen goede kans om te promoveren naar de hoogste Deense divisie. Door een uitbreiding van de Superliga promoveren de eerste drie ploegen uit de First Division. Na acht wedstrijden staat Agustien met zijn nieuwe club tweede, met de minste verliespunten van de afdeling.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.