Agüero leidt City naar zege bij angstgegner Sunderland

Reacties

Manchester City heeft op bezoek bij Sunderland een einde gemaakt aan een serie verliespartijen. De laatste vier seizoenen (!) was het uitduel in een 1-0 nederlaag geëindigd, maar mede door een hoofdrol voor Sergio Agüero (foto) won de titelverdediger nu wel: 1-4. Zo bleef de formatie van Manuel Pellegrini in het spoor van koploper Chelsea, dat won van Tottenham Hotspur en zes punten voorsprong heeft.

Agüero leidt City naar zege bij angstgegner Sunderland

Behalve de zorgwekkende statistieken had Sunderland de tegenstander van vanavond ook al gewaarschuwd door met 0-0 gelijk te spelen tegen Chelsea in de laatste wedstrijd. Die waarschuwing bleek in de eerste twintig minuten aan dovemansoren besteed. Na negentien minuten opende Connor Wickham immers de score. Dat ging wel op curieuze wijze. De Engelsman brak door, maar zijn opmars leek te stuiten tussen Dedryck Boyata (ex-FC Twente en de vervanger van Vincent Kompany) en Pablo Zabaleta. Die laatste dreigde de aanval de kop in te drukken met een sliding, maar schoot daarmee juist de bal tegen het been van Wickham, die tot zijn geluk de bal in het doel zag hobbelen.

Het was vervolgens Agüero die eigenhandig de achterstand omdraaide in een voorsprong. Eerst schoot hij na zichzelf handig de ruimte verschaft te hebben snoeihard raak in de korte hoek. Vijf minuten voor rust legde hij de bal klaar voor Stevan Jovetic, die hard en laag raak knalde tussen de benen van Costel Pantilimon (ex-City) door: 1-2.

Tien minuten na rust nam Zabaleta wraak voor zijn ongelukkige moment uit de eerste helft. Op aangeven van Samir Nasri lepelde hij de bal fraai in het doel. Aan die stand kon ook de invalbeurt van voormalig AZ-spits Jozy Altidore niets meer veranderen. Agüero vergrootte zijn eigen feestje alleen nog maar door in de slotfase goed voor zijn man te komen en via de binnenkant van de paal raak te schieten. Het was alweer het veertiende competitiedoelpunt voor de kleine Argentijn in evenzoveel competitieoptredens.

Mede door de dadendrang van Agüero, die een kwartier voor tijd naar de kant mocht ten faveure van Frank Lampard, won City voor de derde keer op rij en blijft het gat met Chelsea zes punten. Pellegrini zag zo bevestigd wat hij in de aanloop naar de drukke serie van de decembermaand al zei: er is in de Engelse titelstrijd nog niets beslist.

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:5e9d6612-8d73-4c52-9042-dc628c0ede1a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO.","textMobile":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO."}
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.