Agüero en scheidsrechter vieren feestje samen

Reacties

Het duel tussen Manchester City en Tottenham Hotspur (4-1) werd door een iemand beslist: Sergio Agüero. De Argentijnse aanvaller verzorgde de gehele productie van de thuisploeg, al mocht de jarige arbiter Jon Moss ook aanspraak maken op een hoofdrol.

Agüero en scheidsrechter vieren feestje samen

Vrijwel alles wat Sergio Agüero zaterdagmiddag aanraakte in de wedstrijd tegen Tottenham Hotspur leek te veranderen in goud. Een schot met rechts vanaf de linkerkant in de verre hoek (1-0), twee benutte strafschoppen (2-1 en 3-1) en een schot met zijn linker vanaf rechts in de verre hoek (4-1) zorgden ervoor dat Manchester City mocht zegevieren.

Hulp
Toch kreeg de Argentijn de nodige hulp van de arbiter van dienst. Jon Moss, die exact 44 jaar geleden het levenslicht zag, zag bij de eerste treffer van de aanvaller Frank Lampard over het hoofd. De middenvelder ontnam doelman Hugo Lloris het zicht terwijl hij buitenspel stond, maar de leidsman zag het door de vingers. Bij de 2-1, nadat Christian Eriksen de bezoekers op gelijke hoogte had gebracht uit een vlijmscherpe tegenaanval, floot Moss wel erg gemakkelijk voor een strafschop.

Diezelfde Lampard ging nu erg opzichtig naar de grond nadat hij werd getoucheerd door Erik Lamela, waarna Agüero het cadeautje dankbaar uitpakte: 2-1. Nadat Lampard naar de kant was gegaan met een dijbeenblessure was het een andere middenvelder die een strafschop verdiende voor de Citizens: David Silva werd onderuit geschoffeld door Younès Kaboul, waarna Agüero opnieuw aanstalten maakte om de penalty te verzilveren. Dit keer faalde hij in twee instanties.

Sergio Agüero tekent vanaf de strafschopstip voor de 2-1. De Argentijn verzorgde zaterdagmiddag de gehele productie van Manchester City.
Sergio Agüero tekent vanaf de strafschopstip voor de 2-1. De Argentijn verzorgde zaterdagmiddag de gehele productie van Manchester City.

Na ruim een uur kreeg hij daarin gezelschap van Roberto Soldado. De Spanjaard ging gretig naar de grond toen hij werd getoucheerd door Martín Demichelis, waarna Moss de uitspraak 'wie jarig is, trakteert' wel erg letterlijk nam. De Engelsman floot voor de derde strafschop, die Soldado zelf nam. Hij vond echter doelman Joe Hart op zijn weg.

Even later gaf Agüero Tottenham dan alsnog de genadeklap. Wederom legde hij aan vanaf elf meter. Dit keer floot Moss terecht voor een strafschop, nadat Federico Fazio de Argentijn naar de grond had getrokken. De verdediger moest inrukken met een rode kaart, Agüero tekende op zijn beurt voor een hattrick. Een kwartier voor tijd tekende diezelfde aanvaller ook nog voor de vierde en laatste treffer van de middag: 4-1.

Clubtopscorer
Met zijn vierde treffer van de middag tekende hij al weer voor zijn negende competitiedoelpunt van dit seizoen. De Argentijn mag zich daarmee clubtopscorer aller tijden noemen. In slechts 95 competitiewedstrijden was hij goed voor een totaal van 61 treffers.

Vorig seizoen was hij ook al belangrijk in de thuiswedstrijd van Manchester City tegen Tottenham. Destijds was hij goed voor twee doelpunten in het met 6-0 gewonnen duel. Nu vijzelde hij zijn doelpuntentotaal tegen de ploeg uit Londen op: negen treffers in zes ontmoetingen met The Spurs.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.