AGOVV verrast VVV, zeges RKC, Cambuur en Dordrecht

AGOVV Apeldoorn versloeg de kampioen van de Jupiler League, VVV-Venlo. RKC Waalwijk en SC Cambuur-Leeuwarden zegevierden eveneens, terwijl FC Dordrecht de goede vorm bevestigde.

AGOVV Apeldoorn-VVV-Venlo 2-1Julius Wille hielp AGOVV op prachtige wijze aan een overwinning op VVV, de kampioen van de Jupiler League. In de 89ste minuut sloeg de invaller toe in de counter. Hij kreeg de bal op rechts in het strafschopgebied aangespeeld en verschalkte doelman Kevin Begois met een bekeken lob: 2-1. De zege kwam de mannen van coach John van den Brom toe, want de thuisploeg toonde meer strijdlust dan de bezoekers. Jeremy Bokila tekende met een rake rebound voor de 1-0 in de eerste helft, maar in de 85ste minuut schoot invaller Marnix Kolder in de rebound de gelijkmaker tegen de touwen. RKC Waalwijk-RBC Roosendaal 3-1RKC was de betere in het treffen met RBC. Na acht minuten opende Ruud Berger (foto boven) de score nadat Fred Benson in eerste instantie over de bal had gemaaid na een voorzet van Benjamin de Ceulaer. Sven Delanoy tekende vlak voor rust voor een fraaie gelijkmaker met een schot in de kruising. In de tweede helft benutte Berger een strafschop voor 2-1 en besliste Charlison Benschop het duel, door doelman Erwin Friebel met een kiezelharde uithaal in de korte hoek te verrassen.

SC Cambuur-Leeuwarden-FC Eindhoven 3-1Cambuur kwam al snel op een 2-0 voorsprong, maar slaagde er niet in het duel voortijdig te beslissen. In de zevende minuut werkte Jeffrey de Visscher ietwat gelukkig de bal in het doel na een voorzet van Tjaronn Chery. En Ruud ter Heide kopte bij de tweede paal al vallend de bal binnen na een vrije trap van Chery. Vanaf de strafschopstip bracht Sjors Paridaans in de 35ste minuut de spanning terug: 2-1. Maar in de negentigste minuut zorgde Rachid El Khalifi uiteindelijk voor de beslissing, met een intikker na breedleggen van Ter Heide: 3-1. BV Veendam-Excelsior 1-2Excelsior poetste een snelle achterstand weg in Veendam. De thuisploeg was dankzij Mark Veldmate op voorsprong gekomen. De huurling haalde met zijn linker vanaf veertien meter uit na een afgeslagen voorzet. In de 49ste minuut kwam Excelsior op gelijke hoogte. Na een vrije trap van Ard van Peppen legde Robert Braber breed en tikte Leen van Steensel van dichtbij de bal in het lege doel. Tien minuten later scoorde René van Dieren uit een strafschop na een overtreding van Barry Ditewig: 1-2.

FC Den Bosch-FC Dordrecht 1-2Rihairo Meulens kroonde zich tot matchwinner. De invaller kopte in de 56ste minuut de bal in de rebound over keeper Niki Mäenpää nadat Cecilio Lopes na een fraaie actie de lat had geraakt: 1-2. Dordrecht was in de vierde minuut voor de eerste maal op voorsprong gekomen dankzij een knappe volley van Marcel van der Sloot. Maar met een gelukkige voorzet vond Adnan Barakat in de 36ste minuut eveneens het doel: 1-1.

Haarlem-FC Emmen 0-1Rick ten Voorde (foto midden) strafte een inschattingsfout van doelman Marco van Duin af. In de vijftiende minuut was de jonge spits van FC Emmen het meest alert na een diepe pass. Met een subtiele voetbeweging lobde hij de bal over de ver uitgekomen Van Duin: 0-1.

FC Omniworld-Telstar 1-0In de 85ste minuut zorgde Sander Duits voor het hoogtepunt van de wedstrijd in Almere. De aanvoerder van Omniworld klom het hoogste na een voorzet vanaf de rechterflank en knikte de bal in de verre hoek: 1-0.