AGOVV hekkensluiter af na overwinning op Willem II

Willem II kwam bij AGOVV Apeldoorn opnieuw slecht voor de dag. Go Ahead Eagles en Fortuna Sittard klommen dankzij nipte zeges op de ranglijst in de Jupiler League.

AGOVV Apeldoorn-Willem II 2-1Willem II had na de pijnlijke uitschakeling in het KNVB-bekertoernooi iets goed te maken. De Tilburgse formatie leek in AGOVV Apeldoorn de ideale tegenstander te hebben, maar verkeek zich op de hekkensluiter in de Jupiler League.

Rangelo Janga maakte op slag van rust nog wel de AGOVV-openingstreffer van Michiel Hemmen ongedaan, maar in de tweede helft was Willem II niet bij machte de 2-1 adequaat te beantwoorden. Ellery Cairo werd daardoor de macthwinner en hielp AGOVV daarmee aan zijn eerste zege van het seizoen.

SC Cambuur-Helmond Sport 2-2SC Cambuur ontsnapte aan een nederlaag. De Friese formatie kwam pas in blessuretijd via Martijn Barto langszij bij Helmond Sport, dat een achterstand door doelpunten van Charles Kazlauskas en Giorgos Niklitsiotis had omgebogen in een 2-1 voorsprong. Door de remise missen beide ploegen de aansluiting met de top.

Fortuna Sittard-FC Oss 2-1Fortuna Sittard boekte een overwinning op FC Oss, maar hield door het uitvallen van keeper Danny Wintjens gemengde gevoelens over aan het succes. De goalie hield aan een botsing met ploeggenoot Fernando Ricksen een zware hersenschudding over.

Fortuna Sittard begon goed door de openingstreffer van Kevin Diaz. Na ruim een half uur tekende Marcel van der Sloot voor de Brabantse gelijkmaker, voordat Wouter Scheelen in de tweede helft de thuisploeg op het goede spoor zette.

FC Den Bosch-FC Dordrecht 0-0FC Den Bosch en FC Dordrecht lieten vooral in de eerste helft na de score te open en zo de basis te leggen voor een zege. Na rust deden beide ploegen minder van zich spreken, waardoor ze genoegen moesten nemen met een doelpuntloos gelijkspel.

Go Ahead Eagles-MVV Maastricht 2-1MVV Maastricht kreeg voldoende kansen om van de hatelijke nul in uitwedstrijden af te komen. Maar waar de Limburgers mede door het aluminium niet verder kwamen dan een doelpunt van Prince Rajcomar, daar verzilverde Go Ahead Eagles twee van de kansen. Het doelpunt van Marnix Kolder besliste de open wedstrijd in de Adelaarshorst in Deventer voordeel. Foto: VI Images