Agent Bony: 'Swansea wil 14 miljoen plus bonus betalen'

Swansea City staat te popelen om Wilfried Bony (24) in te lijven. Zijn zaakwaarnemer Francis Kacou vraagt zich af waarom Vitesse de gemaakte beloftes niet nakomt.

Agent Bony: 'Swansea wil 14 miljoen plus bonus betalen'

Bony meldde zich donderdag met tegenzin voor zijn eerste training onder trainer Peter Bosz. De Ivoriaan heeft zijn zinnen gezet op een transfer. 'Waarom duurt het zo lang? Een half jaar geleden hebben we afspraken gemaakt over een afkoopsom van twaalf miljoen euro, ongeacht zijn aantal doelpunten', zegt Kacou tegen Voetbal International.

'Swansea wilde dat betalen en Bony ziet dat ook zitten, maar Vitesse wilde meer. Nu ligt er een bod van veertien miljoen euro plus nog twee miljoen euro aan bonussen. Waarom is Bony nog steeds in Arnhem?'

De zaakwaarnemer verlangt dat Vitesse zich uitspreekt. 'We weten niet wat ze willen. West Ham United, Everton en Liverpool hebben zich gemeld, maar Swansea heeft het beste bod gedaan. Ik wil duidelijkheid, en beloofd is beloofd', zegt Kacou, die wel een ding zeker weet. 'Bony speelt dit seizoen zeker niet meer voor Vitesse.'

Vitesse gaat bij monde van Ted van Leeuwen niet in op de woorden van Kacou. 'Ik ga niet reageren op de inhoud van spelerscontracten en ook niet op de woorden van deze man, die elke dag in de krant staat', zegt de gewezen technisch directeur, die op interimbasis nog werkzaamheden verricht voor Vitesse. (Lars Ulrich).

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen