Afwachtend FC Groningen blijft overeind in Alkmaar

Reacties

AZ heeft een einde gemaakt aan de zegereeks van FC Groningen, maar het doelpuntloze gelijkspel in Alkmaar was een magere afspiegeling van het overwicht.

Afwachtend FC Groningen blijft overeind in Alkmaar

Onder aanvoering van Maikel Kieftenbeld (op de foto in een luchtduel met Marcus Henriksen) streek FC Groningen vol vertrouwen neer in Alkmaar voor de eerste wedstrijd van de finale van de play-offs om een Europees ticket. De serie van acht zeges bood goede moed voor een nieuw succes. Op het veld was daar echter weinig van te zien.

In het AFAS Stadion kwam er ook een einde aan die succesreeks. Maar met het doelpuntloze gelijkspel heeft het afwachtende FC Groningen wel de betere papieren om zondag op eigen veld met de prijs – een plaats in de voorronde van de Europa League – het seizoen te besluiten.

Met het punt mocht FC Groningen zich gelukkiger prijzen dan AZ. De Alkmaarse formatie had beduidend meer balbezit (66 procent) dan de gasten. Ook het aantal kansen was hoger, maar afmaken bleek het probleem voor AZ. Doordat onder anderen Aron Jóhannsson en Nemanja Gudelj ongelukkig waren in de afronding, wacht de Noord-Hollanders zondag nog een hele klus om scheidend trainer Dick Advocaat een mooi afscheidscadeau te geven.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.