Afscheid in stijl lonkt voor 'drop kick-specialist' Kehl

Reacties

Scoren doet Sebastian Kehl niet vaak, maar als hij het doet zijn die goals vaak fraai. Zo ook dinsdagavond, toen de 35-jarige controleur Borussia Dortmund in de verlenging tegen 1899 Hoffenheim naar de halve finale van het Duitse bekertoernooi schoot (3-2). Trainer Jürgen Klopp kon zijn ogen nauwelijks geloven.

Afscheid in stijl lonkt voor 'drop kick-specialist' Kehl

Dortmund stond halverwege nog met 2-1 achter tegen Hoffenheim, maar dwong uiteindelijk toch nog een verlenging af dankzij de gelijkmaker van Pierre-Emerick Aubameyang. 'En toen kwam Sebastian', blikt Klopp terug op de website van Dortmund. 'Om juist in deze wedstrijd zó te scoren, was echt geweldig. Ik wist eigenlijk helemaal niet dat hij zoiets kon. Fantastisch dat hij de held mag zijn', jubelde de Dortmund-coach.

Gezien de magere productie van Kehl in de laatste jaren is het inderdaad verbazingwekkend dat juist hij – enkele maanden voor zijn afscheid als prof – uitgroeide tot matchwinner. Het was voor de man die al sinds 2002 voor BVB uitkomt pas zijn eerste treffer in dit seizoen. In maart vorig jaar scoorde hij in anderhalve week tijd voor het laatst; tegen SC Freiburg (prachtig afstandsschot) en Zenit Sint-Petersburg (machtige kopbal).

De 'drop kick' van Sebastian Kehl gaat buiten bereik van Hoffenheim-doelman Oliver Baumann het doel in.
De 'drop kick' van Sebastian Kehl gaat buiten bereik van Hoffenheim-doelman Oliver Baumann het doel in.

Ook nu weer was zijn doelpunt van grote schoonheid. 'Maar ik weet niet of hij al eens zo'n mooi doelpunt heeft gemaakt', stelde technisch directeur Michael Zorc. 'Dat was echt een grandioze goal.' Volgens Kehl betrof het echter een van zijn specialiteiten. 'De drop kick beheers ik eigenlijk vrij goed. Maar natuurlijk komt er ook een beetje geluk bij kijken als de bal via de binnenkant van de paal het doel invliegt.'

En dus lonkt er na de landstitels van 2011 en 2012 en de bekerzege van 2012 voor Kehl een afscheid in stijl bij Dortmund, dat in zijn zeventiende en laatste seizoen als prof een moeilijk jaar doormaakt. Degradatie is weliswaar afgewend, maar de tiende plaats past nog altijd niet bij de statuur van Die Borussen. Bekerwinst zou voor Kehl veel vergoeden. 'Natuurlijk droom ik ervan om nog één keer naar Berlijn af te reizen. Het is voor ons de enige mogelijkheid om dit seizoen tóch nog een prijs te pakken.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.