Afro van Fellaini schokt arbiter, Van Gaal ontnuchterd

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Afro van Fellaini schokt arbiter, Van Gaal ontnuchterd

'De volgende wedstrijd spelen we tegen Chelsea. In Nederland zouden we zeggen dat dat andere koek is. Ik weet niet of ze dat ook zo in Engeland zeggen. Een ander biscuitje is misschien beter.'
• Ondanks het 2-2 gelijke spel tegen West Bromwich Albion behield manager Louis van Gaal zijn humor. De coach van Manchester United vertaalde op de persconferentie na afloop van de teleurstellende wedstrijd een Nederlands gezegde ongevraagd naar de voertaal in zijn nieuwe werkomgeving.

• Van Gaal bracht Marouane Fellaini na de rust in het veld tegen West Bromwich Albion en dat bleek al snel een gouden zet. Al in de 48ste minuut tekende de Belg voor de gelijkmaker. Hij bracht behoorlijk wat teweeg in het veld; zo ook bij arbiter Mike Dean.

'Na het WK was Van Gaal dronken van lof, maar ik denk dat hij wat ontnuchterd is.'
Gary Neville verwacht dat Louis van Gaal, mede door het gelijke spel van maandagavond, zijn titeldroom voorlopig uit zijn hoofd moet zetten. De voormalige speler van Manchester United ziet The Red Devils dit seizoen geen kampioen meer worden, ondanks de drie maanden die Van Gaal bij zijn aanstelling vroeg als tijd om aan elkaar te wennen. 'De baan is lastiger dan hij zich voor kon stellen', meent Neville. (Sky Sports)

'Ik beschouw het als een grote eer. Dit is vergelijkbaar met een ontvangst door president Poetin of Obama.'
• FIFA-president Sepp Blatter ontvangt Fernando Ricksen woensdag op het hoofdkantoor van de wereldvoetbalbond in Zürich. De 38-jarige Ricksen ziet er erg naar uit, mede omdat hij via medicijnen uit Rusland weer wat nieuwe energie heeft gevonden. De twaalfvoudig international is sinds een jaar geleden ALS-patiënt. 'Het kost hem tweeduizend euro per maand en ze zijn niet officieel goedgekeurd', laat Vincent de Vries, de auteur van de biografie van Ricksen, aan De Telegraaf weten. 'Maar hij is van vijftig naar 99 procent longinhoud gegaan en heeft nu betere cijfers dan een gezond iemand.'

Graziano Pellè maakt furore bij Southampton, maar is zijn kameraden bij Feyenoord niet vergeten. Dinsdag bracht hij een bezoek aan zijn oude ploegmakkers. Jordy Clasie lijkt overdonderd.

'Simeone is de beste coach van de wereld. Hij heeft geweldig werk geleverd met het kampioenschap van vorig seizoen en heeft een perfect geoliede machine geleverd.'
• Malmö neemt het woensdagavond in Madrid op tegen het Atlético Madrid van Diego Simeone. De trainer van de Zweden, Age Hareide, roemde zijn collega op de persconferentie in aanloop naar het duel in de groepsfase van de Champions League als de 'beste coach ter wereld'. 

'Hij werkt gewoon niet hard genoeg en daarmee krijg je het publiek niet achter je.'
• Liverpool-icoon Jamier Carragher haalt uit naar spits Mario Balotelli, die volgens hem niet in de basiself moet staan woensdag in het Champions League-duel met Real Madrid.

• Volgens Rio Ferdinand zorgde Alexander Büttner ervoor dat David Moyes een patatverbod instelde in zijn tijd als manager van Manchester United. De linksback zou zich volgens de verdediger van Queens Park Rangers aan een flink bord friet hebben gezet, terwijl hij al wat pondjes te zwaar was. Büttner reageerde op zijn Facebook-pagina met de opmerking dat hij nog wel wat friet kon hebben.

• Maandag meldden we al dat Queens Park Rangers-middenvelder Adel Taarabt reageerde op de kritiek van manager Harry Redknapp. Die noemde hem te zwaar, maar Taarabt noemde dat bij The Daily Mail onzin. Om dat te illustreren trok hij - net als Büttner - zijn shirt omhoog. En inderdaad, echt overgewicht lijkt Taarabt niet te hebben.

• De reactie van Redknapp, bloedserieus: 'De enige reden dat hij is afgevallen, is zijn keelontsteking.' (The Sun)

• Je moet wat, als je vriendje aan het trainen is. Dat dachten ook Sammy, Siham, Amber en Naomi (vanaf links). De WAG's (wives and girlfriends) van respectievelijk Ajacieden Mike van der Hoorn, Ricardo Kishna, Davy Klaassen en Joël Veltman vonden het in het Camp Nou van Barcelona een mooi moment voor een selfie. Een mooi aandenken aan een leuke trip naar Spanje, zo denken wij.

'Ik voel me weer goed en sta open voor aanbiedingen uit de Bundesliga'
• Hoewel trainer Robin Dutt van Werder Bremen gewoon nog op zijn post zit, is het speculeren over zijn opvolgers in Duitsland al volop bezig. Ook onze landgenoot Huub Stevens wordt daarbij genoemd. De Limburger lijkt het baantje (dat er dus nog niet is) wel te zien zien zitten. 'Ik zeg alleen maar: Werder is een traditieclub en hoort thuis in de Bundesliga. Ze hebben nog genoeg tijd om de nodige punten te gaan pakken. Ik laat verder alles op me afkomen.' (BILD)

• Vorig jaar nog actief in de Eredivisie, maar inmiddels staan Ronald Koeman, Graziano Pellè en Dusan Tadic er in de Premier League behoorlijk goed op. Het verleidde een Southampton-fan tot het maken van deze fraaie cartoon.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.