Afrika Cup onzeker voor Traoré en Onana

Reacties

Ajax dacht lange tijd Hakim Ziyech, André Onana én Bertrand Traoré in januari te moeten missen in verband met het toernooi om de Afrika Cup. Momenteel lijkt echter alleen Ziyech zeker van deelname aan het toernooi in Gabon.

Afrika Cup onzeker voor Traoré en Onana

Het meespelen van Traoré is onzeker geworden door zijn blessure. De aanvaller vloog vorige week naar Chelsea om zijn kwetsuur daar te laten onderzoeken. De spierblessure in zijn bovenbeen bleek ernstiger dan verwacht. Traoré miste daardoor niet alleen het treffen met PSV, maar staat mogelijk langer aan de kant. De sterspeler van Burkina Faso is momenteel nog in Engeland, waar hij aan zijn revalidatie werkt. De bedoeling is dat hij zich op 28 december meldt in Burkina Faso om zich voor te bereiden op het toernooi, maar of hij dat haalt is nog onzeker. De medische staf van Ajax, Chelsea en de nationale bond van Burkina Faso hebben dagelijks contact.

Waar Traoré nog hoopt op de Afrika Cup, heeft André Onana zijn voorkeur uitgesproken voor een verblijf bij Ajax. De doelman is dit seizoen de eerste keuze onder de lat in Amsterdam, terwijl hij bij Kameroen de tweede keeper is. Onana gaf zelf al meermalen aan liever bij Ajax te blijven, maar heeft daarvoor wel goedkeuring nodig van de bond. Als Kameroen besluit de wens van de doelman te negeren en hem toch op te roepen, moet Onana zich volgens de regels van de FIFA melden bij zijn land.

De enige speler die Ajax zeker moet missen in januari is Hakim Ziyech. De creatieve middenvelder neemt met Marokko deel aan het toernooi in Gabon.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.