'Afrekening Willem II-baas voorkomt transfer Peters'

Reacties

De soap die maandenlang duurde kreeg vandaag een onbevredigend plot voor Jordens Peters (29). Na maanden van onderhandelen tussen Willem II en SC Heerenveen werd vandaag duidelijk dat de toekomst van de ambitieuze Brabander niet in Friesland ligt, maar gewoon in Tilburg.

'Afrekening Willem II-baas voorkomt transfer Peters'

Gevolg: een aangeslagen Peters, die sportief en financieel een geweldige stap had kunnen maken met een overgang naar het Abe Lenstra Stadion. 'We begrijpen de teleurstelling van Jordens heel goed', reageert algemeen directeur Berry van Gool van Willem II tegenover Voetbal International. 'Maar we moeten constateren dat we er als clubs niet met elkaar zijn uitgekomen.'

Sommige mensen binnen de Friese club denken daar heel anders over. Daar leeft het idee dat het niet doorgaan van de transfer een afrekening is van Van Gool richting Jurgen Streppel, de coach die vorig jaar nog in Tilburg actief was als trainer en met wie de Willem II-baas de laatste periode een zeer moeizame verstandhouding had. Van Gool zelf ontkent ten stelligste dat het niet doorgaan van de transfer daaraan ten grondslag ligt.

Ultiem bod
Feit is dat er maandenlang is onderhandeld tussen SC Heerenveen en Willem II en dat Peters zich verheugde op een hernieuwde samenwerking met Streppel en op het meestrijden om Europees voetbal met de blauw-witten. Desondanks heeft de Brabander zich altijd keurig opgesteld richting Willem II. Hij wilde dat zijn werkgever een mooie transfersom voor hem zou ontvangen en was zelfs bereid om af te zien van zijn laatste maand salaris. Daarnaast wilde hij op verzoek van Willem II het percentage in zijn transfersom inleveren. Maar een ultiem bod werd vandaag resoluut van de hand gewezen door de Tilburgse clubleiding. 

Ook voor negenhonderdduizend euro was de captain van de Tricolores niet op te halen. Peters, die zelf niet wil reageren, is er kapot van. Van Gool wenst inhoudelijk evenmin in te gaan op de onderhandelingen. Wel benadrukt hij dat de selectie van Willem II blijft zoals die nu is. 'Het geld is op en wij zijn tevreden.' Van Gool: 'We hebben nog zes uurtjes te gaan vandaag. Maar het is voor 99,9 procent zeker dat er niets meer verandert.' 

Willem II deed de afgelopen flink zaken op de transfermarkt. De club haalde Jari Schuurman (Feyenoord, huur), Thom Haye (AZ), Fran Sol (Villarreal), Elmo Lieftink (Vitesse), Branco van den Boomen (SC Heerenveen, huur), Andreas Calcan (Cluj), Pele van Anholt (clubloos) en Darryl Lachman (Sheffield Wednesday, huur).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.