'Afhaken Piqué dwingt Guardiola tot improviseren'

Uitgerekend het scenario waarop trainer Pep Guardiola bij Barcelona niet zat te wachten, is uitgekomen. Behalve Carles Puyol, voor langere tijd uitgeschakeld, moet hij nu ook Gérard Piqué missen.

'Afhaken Piqué dwingt Guardiola tot improviseren'

De verdediger kan door een hamstringblessure minimaal drie weken niet in actie komen. Hierdoor moet de oefenmeester flink gaan improviseren in het centrum van de achterhoede, te beginnen met de strijd om de Europese Super Cup met FC Porto van vrijdag.

Vorig seizoen vulde Barça die plaatsen in noodgevallen op met een speler die van nature geen centrale verdediger is. Zo speelde Eric Abidal tijdens het eerst duel met Real Madrid om de Spaanse Super Cup (2-2) aan de zijde van de Piqué.

Tijdens de return (3-2 winst) was het de beurt aan Javier Mascherano. De defensieve middenvelder speelde het laatste deel van het vorige seizoen geregeld in het hart van de defensie, nadat Puyol (knieproblemen) en later Abidal (tumor) waren afgehaakt. Het koppelen van Mascherano aan Abidal zal voor de ontmoeting met FC Porto de meest aannemelijke keuze zijn.

Andere echte opties ontbreken. Gabriel Milito keerde onlangs terug naar zijn vaderland Argentinië. Zijn plaats in de selectie is overgenomen door Andreu Fontàs, maar het 21-jarige talent, overgeheveld uit de B-kern, lijkt nog niet klaar voor het grote werk. Tijdens het met 4-1 verloren oefenduel met Chivas werd het optreden van Fontàs uiterst kritisch beoordeeld.

Sergio Busquets, het vierde alternatief voor het centrum, werd begin vorig seizoen geregeld achterin geposteerd. Dit had als gevolg dat zijn voetballende inbreng op het middenveld node werd gemist. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's