Afgang Vitesse en Willem II, Sparta ontsnapt

Vitesse liep opnieuw tegen een bittere teleurstelling aan. FC Eindhoven tekende voor de stunt in de tweede ronde van het toernooi om de KNVB-beker, waarin ook Willem II pijnlijk sneuvelde.

FC Eindhoven-Vitesse 4-2Gonzalo Lorca gaf Vitesse in de elfde minuut met zijn eerste treffer in Arnhemse dienst nog een mooie start. Maar FC Eindhoven bleek taaier dan verwacht en tekende onder meer dankzij twee goals van Fabio Caracciolo voor een pijnlijke avond voor de ploeg van trainer Aad de Mos (4-2). Tim De Meersman, oud-Vitesse, was uitblinker bij de nummer achttien van de Jupiler League.

Haarlem-Willem II 1-1, 4-3 na strafschoppen Haarlem dwong Willem II diep te gaan. Sterker nog, Jens Janse voorkwam in de slotfase dat de Tilburgers na negentig minuten al de aftocht hadden moeten blazen. Na twee verlengingen zonder treffers moesten strafschoppen voor de schifting zorgen. Willem II, dat Said Boutahar verloor met een rode kaart, ging daarin ten onder. Door een misser van Mohamed Messoudi bekert Haarlem verder.

Spakenburg-Roda JC 0-2Overtuigend was het misschien niet, maar Roda JC nam de horde Spakenburg wel. De zaterdaghoofdklasser moest pas vijf minuten voor het einde het hoofd buigen toen Jeanvion Yulu-Matondo voor de 0-2 tekende. De aanvaller nam revanche voor zijn gemiste strafschop vijf minuten eerder. Anoaur Hadouir had Roda JC vroeg in de eerste helft op het goede spoor gezet.

FC Volendam-Sparta Rotterdam 4-4, 2-4 na strafschoppenFC Volendam verzuimde in een krankzinnige wedstrijd voor een verrassing te zorgen. Een slap Sparta Rotterdam stevende af op uitschakeling, maar ontsnapte uiteindelijk via strafschoppen aan een afgang. Nadat de gasten een 2-0 achterstand hadden weggewerkt, was het de beurt aan FC Volendam tot twee keer toe veerkracht te tonen (4-4). In de penaltyreeks behoedde Sander Westerveld de Eredivisionist van een afgang met twee reddingen.

RKC Waalwijk-RBC Roosendaal 4-3In een bijzonder doelpuntrijke wedstrijd trok RKC Waalwijk aan het langste eind. De ploeg van coach Zeljko Petrovic bleef de hele wedstrijd aan de goede kant van de score, maar kreeg het benauwd toen Petr Dragoun en Benjamin Martha RBC Roosendaal nieuwe hoop gaven na een vlotte 3-0 achterstand. Het bleek uiteindelijk onvoldoende.

Fortuna Sittard-FC Emmen 3-1Fortuna bereikte ten koste van FC Emmen de derde ronde. De door Dirk Jan Derksen en Florencio Cornelia opgebouwde voorsprong bood genoeg marge. Twee andere bekerontmoetingen tussen clubs uit de Jupiler League eindigden in een zege voor de gastheren. Go Ahead Eagles versloeg Helmond Sport met 1-0, terwijl BV Veendam dankzij Guilherme Afonso in de laatste minuut te sterk was voor TOP Oss: 1-2.

Ook FC Dordrecht en MVV keerden met bekersucces terug naar huis. Amateurploegen WHC en EVV gaven goed partij, maar bogen uiteindelijk toch het hoofd voor respectievelijk FC Dordrecht (0-2) en MVV (1-3).

FC Lisse bezorgde AGOVV Apeldoorn overuren. Tot drie keer toe poetste de zaterdaghoofdklasser in de reguliere speeltijd een achterstand weg (4-4). Pas in de penaltyreeks viel de beslissing in het voordeel van Apeldoornse gasten.

De grootste overwinning van de avond kwam op naam van FC Omniworld. De ploeg van coach Peter Boeve liet weinig heel van Be Quick 1887, dat met een 8-1 nederlaag afscheid nam van het nationale bekertoernooi.