Afellay wel en Engelaar niet tegen De Graafschap

Waar Ibrahim Afellay tegen De Graafschap zijn rentree viert, daar moet Orlando Engelaar het bekerduel van PSV laten lopen. Ook Nordin Amrabat komt niet binnen de lijnen.

Afellay wel en Engelaar niet tegen De Graafschap

Afellay kan woensdag in Eindhoven aan de aftrap komen bij het KNVB-bekerduel met De Graafschap. De aanvallende middenvelder is hersteld van een liesblessure, die hem de wedstrijden tegen Sparta Praag (Europa League) en Feyenoord (Eredivisie) kostte.

PSV-trainer Fred Rutten kan daarentegen niet beschikken over Engelaar (foto). De middenvelder hield aan het duel met Feyenoord lichamelijke klachten over. De Eindhovense club bekijkt de situatie van Engelaar 'van dag tot dag', zo vertelde Rutten op de PSV-website.

Voor Amrabat komt de bekerwedstrijd tegen De Graafschap nog te vroeg. De aanvaller heeft inmiddels individuele trainingen, maar is nog onvoldoende hersteld van een liesblessure om woensdag in actie te komen.

De rentree van Jan Kromkamp laat langer op zich wachten. De verdediger ontkomt niet aan een knieoperatie. 'Ik kan niet in detail treden wat hij exact heeft, maar Jan zal een ingreep moeten ondergaan', aldus Rutten. 'Al geloof ik niet dat het van dien aard is dat het een hele zware ingreep is. Het betreft een botje dat gegroeid is en verwijderd moet worden.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen