Afellay scoort in slotduel zegevierend Barcelona

Volledig in stijl heeft Barcelona zaterdag het seizoen afgesloten met een 3-1 overwinning op Málaga. Ibrahim Afellay was trefzeker voor de Catalanen. Hij speelde de volle negentig minuten.

Het B-elftal had zichtbaar moeite met de thuisploeg. Nadat Barça-doelman José Pinto een paar keer goed had ingegrepen, kwam Málaga alsnog op voorsprong. Een voorzet van Duda eindigde in de voeten van Sebastián Fernández, die in volledige vrijheid op doel kon schieten. De Uruguayaan was trefzeker, waardoor Málaga verrassend met 1-0 aan de leiding ging.

Barcelona slaagde er daarna nauwelijks in zich door de stugge defensie van Los Boquerones te werken. Een fopduik van Bojan Krkic voorkwam dat de ploeg met een achterstand de rust inging.

Diens schwalbe werd door de arbiter beloond met een penalty. Krkic nam zelf de verantwoordelijkheid en faalde niet. Na de hervatting bleef Málaga, dat nergens meer om speelde, op zoek naar de voorsprong. Gretig speelde Málaga rond het strafschopgebied van Pinto, maar bezweek uiteindelijk onder de druk van Barça.

Een kwartier voor tijd bezorgde Ibrahim Afellay de meegereisde aanhang alsnog een mooie avond, toen hij enkele meters buiten het zestienmetergebied besloot uit te halen. Zijn doeltreffende schuiver, zijn eerste goal in de Primera División, betekende overigens niet het laatste competitiedoelpunt van Barcelona.

In de 84ste minuut vergrootte Marc Bartra de marge met een zuivere kopbal. Barcelona komt door de overwinning op een totaal van 96 punten. Málaga blijft voorlopig tiende staan, maar heeft een voorsprong van slechts twee punten op nummer vijftien Real Sociedad.

Zaterdagavond om 22.00 uur worden de resterende duels in de Primera División afgewerkt. Dan wordt duidelijk op welke positie Málaga het seizoen afsluit. Foto: VI Images