Afellay relativeert rentree: 'Heb vaker bij Oranje gezeten'

Reacties

Na een lange periode van afwezigheid zijn Gregory van der Wiel en Ibrahim Afellay weer terug bij het Nederlands elftal. Laatstgenoemde ziet het evenwel niet als een enorme verrassing dat hij is opgeroepen voor het oefenduel met Italië en de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Tsjechië.

Afellay relativeert rentree: 'Heb vaker bij Oranje gezeten'

Afellay kampte vorig seizoen met het nodige blessureleed en speelde zijn laatste interland in november 2012. Dat, gecombineerd met het feit dat hij niet in de voorselectie van bondscoach Guus Hiddink zat, maakte zijn uiteindelijke uitverkiezing tamelijk verrassend. 'Nou ja, ik ben weer fit, dus in dat opzicht... Ik heb vaker bij het Nederlands elftal gezeten', deed Afellay tegenover de NOS zelf koeltjes over zijn plek in de selectie.

Dat maakte de vreugde bij de aanvaller - die door Barcelona momenteel aan Olympiakos wordt verhuurd - er desondanks niet minder om. 'Na regen komt zonneschijn, zeggen ze toch? Ik heb een heel moeilijke periode gehad, dus dit is een enorme opsteker. Het is altijd een eer om voor het Nederlands elftal te spelen, dus dat deze uitnodiging kwam, was fantastisch. Gelukkig ben ik weer terug.'

Ook Gregory van der Wiel mocht zich maandagavond weer eens in Noordwijk melden. Hij speelde in maart van dit jaar zijn laatste interland, maar moest het WK vervolgens missen door een blessure. Net als Afellay zat ook de rechtsback van Paris Saint-Germain niet bij de voorlopige groep van Hiddink. 'Het is toch wel een verrassing dat ik hier ben', gaf de ex-Ajacied dan ook toe.

'Vrijdag zat ik er niet bij, dat was wel een teleurstelling voor me', verwees Van der Wiel naar die voorselectie. Die haalde hij niet omdat hij last had van een gebroken rugwervel. 'Maar ik had vorige week al aangegeven dat ik in het weekend waarschijnlijk gewoon inzetbaar was. En ik heb zondag inderdaad zonder problemen een hele wedstrijd gespeeld.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.