Afellay na turbulent duel met vertrouwen richting Noordwijk

Reacties

Hoewel Ibrahim Afellay zaterdag in het duel met West Bromwich Albion een rode kaart kreeg, wil de middenvelder annex aanvaller van Stoke City daar niet te lang bij stilstaan. Hij zit immers weer bij Oranje en er wachten cruciale EK-kwalificatieduels met IJsland en Turkije.

Afellay na turbulent duel met vertrouwen richting Noordwijk

Al na 25 minuten mocht Afellay inrukken na een slaande beweging aan het adres van Craig Gardner. Mede doordat zijn ploeggenoot Charlie Adam later ook nog rood kreeg, verloor Stoke het duel met 0-1.

'Als je goed naar het moment kijkt, zie je dat de beste man zelf begint', legt Afellay in gesprek met het AD uit. 'Hij duwt me in het gezicht. Zo'n actie leidt tot een reactie. Natuurlijk is het niet slim van me, maar er kwam emotie bij kijken. In zo'n situatie reageer je zo. Ik wilde hem niet slaan, maar gaf meer een duw, waarmee ik wilde aangeven: "Hé, niet doen", aldus Afellay, die zijn actie als dom betitelde.

Toch doet de rode prent geen afbreuk aan het goede gevoel dat Afellay aan zijn wittebroodsweken in de Engelse competitie heeft overgehouden. 'Je mag de Premier League niet eens vergelijken met de Griekse competitie. Heel de wereld kijkt naar je', aldus de voormalige PSV'er, die het voorbije seizoen door Barcelona werd verhuurd aan Olympiakos.

Met vier Premier League-duels in zijn achterzak meldt Afellay zich maandag in Noordwijk. 'De vorige interlands zat ik er niet bij. Dat had te maken met de vervelende situatie bij Olympiakos. Nu ik weer speel, zit ik er weer bij. Ik heb er veel vertrouwen in. Zodra we bij elkaar komen, richten we het vizier op die cruciale duels.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.