Afellay laat zich bij Grieks debuut direct gelden

Olympiakos Piraeus heeft bij de start van het nieuwe seizoen meteen een indruk gekregen van Ibrahim Afellay. Het Niki Volos van Wiljan Vloet was het slachtoffer (3-1).

Voor Afellay was het zaterdag een bijzondere dag. Na zijn door blessureleed geteisterde jaren kwam hij eindelijk weer aan de aftrap in competitieverband. Het was alweer zeven maanden geleden dat hij sowieso binnen de lijnen kwam in een officieel duel, met een invalbeurt in het Copa del Rey-treffen van Barcelona met Levante.

Niet alleen maakte Afellay na ruim een half jaar weer minuten, maar hij smaakte ook na 22 maanden weer het genoegen van een doelpunt. Zijn laatste treffer dateerde van oktober 2012, toen hij als Schalke 04-huurling scoorde tegen Borussia Dortmund.

Zijn goal na ruim een half uur was een voortijdige beslissing van het duel met Niki Volos, de club van Wiljan Vloet. De gasten kwamen na rust niet verder dan een eretreffer in de 56ste minuut, kort voor de wissel van Afellay met een lichte blessure.