Afellay laat Stoke eindelijk zien hoe goed hij is

Reacties

Ibrahim Afellay heeft dinsdag eindelijk in het shirt van Stoke City laten zien waar hij toe in staat is. Dat zei manager Mark Hughes na de 2-0 zege op Sheffield Wednesday in het toernooi om de League Cup.

Afellay laat Stoke eindelijk zien hoe goed hij is

Afellay kwam afgelopen zomer van het grote Barcelona naar Stoke, maar onderscheidde zich tot aan dinsdag niet in de Engelse industriestad. In de competitie mocht hij pas vier keer in de basis beginnen en maakte hij nog geen enkel doelpunt. Zijn voornaamste wapenfeit was de rode kaart die hij op 29 augustus kreeg in het duel met West Bromwich Albion.

Daarmee dreigde voor Afellay een nieuw teleurstellend avontuur, waar hij er de afgelopen jaren al meerdere van beleefde. Barcelona stelde na zijn zware blessure geen prijs meer op Afellay en bracht hem onder bij Schalke 04 en Olympiakos Piraeus, maar bij beide clubs haalde het supertalent van weleer vaker het nieuws door ruzies dan door goed voetbal.

Bij Stoke hoopte de ex-PSV'er zijn carrière een nieuwe impuls te geven. Mogelijk gaat dat met enkele maanden vertraging alsnog gebeuren, want Hughes is na dinsdag laaiend enthousiast over Afellay. 'Hij was echt ontzettend goed', aldus de manager. 'Hij speelde zijn beste wedstrijd van het seizoen. Afellay heeft enorm veel talent en dat hebben we nu allemaal kunnen zien.'

Afellay tekende afgelopen zomer een contract tot 2017 bij Stoke, waar ook Erik Pieters en Marco van Ginkel (gehuurd van Chelsea) hun brood verdienen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.