Afellay laat PSV schieten en kiest voor Stoke City

Reacties

Ibrahim Afellay kiest niet voor een terugkeer naar PSV en vervolgt zijn loopbaan in Engeland bij Stoke City. De 29-jarige middenvelder tekent een tweejarig contract met The Potters.

Afellay laat PSV schieten en kiest voor Stoke City

Ook PSV-trainer Phillip Cocu sprak met de transfervrije Afellay, maar de vijftigvoudige Oranje-international heeft uiteindelijk toch voor een nieuw buitenlands avontuur gekozen. Afellay zat sinds 1 juli dit jaar zonder club nadat zijn aflopende verbintenis bij Barcelona niet werd verlengd.

Afellay maakte halverwege het seizoen 2010/11 de overstap van PSV naar Camp Nou, maar slaagde er nooit in een basisplaats te veroveren bij de Catalanen. Barcelona verhuurde Afellay in het seizoen 2012/13 aan Schalke 04, terwijl hij de voorbije jaargang op huurbasis speelde bij Olympiakos Piraeus. In totaal speelde de aanvallende middenvelder 35 officiële wedstrijden namens Barcelona waarin hij twee keer trefzeker was.

In Stoke-on-Trent komt Afellay met Erik Pieters en Marco van Ginkel twee landgenoten tegen. Behalve Pieters en Van Ginkel spelen ook voormalig Ajax-aanvaller Bojan Krkic en voormalig FC Twente-aanvaller Marko Arnautovic in het shirt van de nummer negen van Engeland.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.