Afellay krijgt zijn zesde titel in de schoot geworpen

Ibrahim Afellay heeft in Griekenland zijn zesde landstitel kunnen bijschrijven. De Oranje-international werd zonder te spelen met Olympiakos Piraeus kampioen na een uitglijder van Panathinaikos.

Panathinaikos (met Ouasim Bouy in de basis) moest zondag de rol van laatste uitdager opgeven na de 2-1 nederlaag op Panthrakikos, dat zich in de laatste minuut via Christos Tzanis de overwinning kon toe-eigenen.

Door dat resultaat begon Olympiakos Piraeus zondag om 18.30 uur als kampioen aan de wedstrijd tegen Levadiakos. Voor de Griekse topclub is het de 42ste landstitel en de vijfde op rij.

Voor Afellay is het zijn zesde nationale titel in zijn carrière. De aanvallende middenvelder werd eerder met PSV (vier keer) en Barcelona landskampioen.

Olympiakos zette het kampioensfeestje luister bij door Levadiakos met 4-0 te verslaan, waarbij Alejandro Domínguez de helft van de productie voor zijn rekening nam. Afellay was zondag niet van de partij. De Oranje-international was vanwege persoonlijke redenen na zijn interlands tegen Turkije en Spanje langer in Nederland gebleven en niet inzetbaar tegen Levadiakos.