Afellay krijgt toestemming zich te beraden over toekomst

Een vertrek van Ibrahim Afellay bij Barcelona lijkt aanstaande. Met toestemming van de Catalaanse club is de Oranje-international woensdag niet aanwezig bij de Super Cup-return tegen Real Madrid.

Afellay krijgt toestemming zich te beraden over toekomst

Afellay heeft van trainer Tito Vilanova al te horen gekregen dat hij komend seizoen weinig speeltijd krijgt. Vanwege die perspectieven werd de Oranje-international voorgehouden dat een (tijdelijk) vertrek de beste optie is.

Dat afscheid lijkt deze week gestalte te krijgen. Afellay heeft gevraagd niet af te hoeven reizen naar Madrid, waar woensdag de tweede wedstrijd om de Spaanse Super Cup wordt gespeeld. De aanvaller wil van de gelegenheid gebruik maken over zijn toekomst na te denken. Vilanova stemde in met het verzoek van Afellay.

De trainer van Barcelona eist niet dat Afellay zijn heil elders gaat zoeken, zoals ook de andere transfer-gegadigden Andreu Fontás (foto) en Jonathan Dos Santos niet weg moeten. 'Als ze blijven, dan is dat geen probleem voor mij. Ze zijn prima spelers en goede kerels.' Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's