Afellay klaar voor rentree: 'Hij lijkt weer helemaal de oude'

Reacties

Ibrahim Afellay is klaar voor zijn eerste optreden van het seizoen voor Stoke City. Manager Mark Hughes heeft donderdag tijdens zijn persconferentie verteld dat niets een rentree van de dertigjarige middenvelder nog in de weg staat.

Afellay klaar voor rentree: 'Hij lijkt weer helemaal de oude'

Afellay stond sinds april aan de kant door een zware knieblessure, maar maakte vrijdag zijn rentree bij de Onder 23-ploeg. 'Hij is sterker uit die wedstrijd gekomen, dus hij zit nu weer bij de ploeg en kan weer worden geselecteerd', zegt Hughes op de website van The Potters, waarvoor ook Bruno Martins Indi en Erik Pieters uitkomen.

Afellay speelt sinds vorig seizoen voor Stoke, dat hem transfervrij overnam van Barcelona. In zijn eerste jaar bij de Premier League-club kwam hij 36 keer in actie en was daarin goed voor drie goals en twee assists. De 53-voudig international kwam daardoor ook weer in beeld bij Oranje. Begin dit jaar speelde hij nog mee in de oefenduels met Frankrijk (2-3) en Engeland (2-1).

Voor Stoke groeide Afellay uit tot belangrijke speler op het middenveld. Hughes is daarom blij om hem terug te hebben. 'Zeker omdat hij sterk is teruggekomen na een erg zware blessure. Het lijkt erop dat hij weer helemaal de oude is. Dat is geweldig, want meestal zijn spelers wat voorzichtiger als ze terugkomen van een blessure. Er is geen enkel bezwaar hem te selecteren.'

Hughes kan de voormalig speler van PSV, Schalke 04 en Olympiakos Piraeus de komende periode goed gebruiken, want het programma is tijdens de feestdagen overvol in Engeland. En dan zijn de tegenstanders met Liverpool (27 december) en Chelsea (31) ook nog eens niet de minste. 'Daarom zal het nog iets pittiger zijn dan normaal. We kunnen aan de bak', aldus Hughes.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.