Afellay in Athene om transfer naar Olympiakos af te ronden

Reacties

De kans dat Ibrahim Afellay speler van Barcelona blijft wordt met de dag kleiner. De 28-jarige Oranje-international heeft van de club toestemming gekregen om de training van zaterdag over te slaan en is vanmiddag in de Griekse hoofdstad Athene geland om afrondende gesprekken te voeren met Olympiakos Piraeus.

Afellay in Athene om transfer naar Olympiakos af te ronden

Eerder deze zomer meldde Barça-trainer Luis Enrique nog dat hij Afellay de kans zou geven om de strijden voor speelminuten. Tekenend voor de situatie van de ex-PSV'er was echter dat hij als een van de weinige spelers uit de selectie niet in actie kwam tijdens het oefenduel met Olympique Nice van vorige week zaterdag.

Mocht Afellay daadwerkelijk vertrekken bij Barcelona, dan komt er na drieënhalf jaar definitief een einde aan de periode van de Utrechter in Camp Nou. In de winter van 2011 nam de Catalaanse grootmacht hem over van PSV, waarna hij in zijn eerste half jaar getuige 28 duels regelmatig meedeed in de ploeg van trainer Pep Guardiola.

In de daaropvolgende zomer begonnen blessures Afellay echter parten te spelen. Door een kruisbandkwetsuur raakte hij steeds meer buiten beeld in Barcelona. Ook een verhuurperiode bij Schalke 04 bood geen soelaas. Dit seizoen liet Afellay zijn fysieke klachten achter zich. Nu lonkt zeer waarschijnlijk een transfer naar Olympiakos, dat komend seizoen in de Champions League uitkomt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.