Afellay geniet weer bij Stoke: 'Ik ben onder de indruk'

Reacties

Ibrahim Afellay kijkt uit naar de start van het Premier League-seizoen. De 29-jarige middenvelder maakte zaterdag zijn debuut voor Stoke City.

Afellay geniet weer bij Stoke: 'Ik ben onder de indruk'

De vijftigvoudig Oranje-international tekende onlangs voor twee jaar bij de Premier League-club en stond zaterdag in de basis voor het oefenduel met 1. FC Köln. Hoewel hij aanvankelijk maar een helft zou spelen, wisselde manager Mark Hughes de voormalige PSV'er pas na een uur. De werkgever van Afellay, Erik Pieters en Marco van Ginkel verloor uiteindelijk met 2-1.

'Ik ben enorm blij met mijn debuut en de club waar ik ben terechtgekomen', vertelt Afellay op de clubwebsite. 'Het resultaat is niet waar we op hadden gehoopt, maar het was voor mij lekker om weer eens op het veld te staan', refereerde hij aan de invalbeurt namens Oranje tegen Spanje op 31 maart.

Afellay is naar eigen zeggen goed ontvangen bij Stoke. 'De eerste indrukken zijn heel positief. Ik ben onder de indruk van de ploeg. We hebben veel goede spelers in de selectie en ik ben ook nog eens heel hartelijk onthaald. De jongens zorgden ervoor dat ik me direct thuis voelde en helpen me bij het aanpassen.'

Volgende week zondag begint voor Stoke de competitiewedstrijd. Dan komt Liverpool op bezoek. 'Net als iedere voetballer wil ik in de grote wedstrijden spelen, dus ook ik kijk uit naar dat duel', aldus Afellay. 'Maar uiteindelijk gaat het erom dat ik een bijdrage kan leveren aan een succesvol seizoen.'

Hughes liet zich zaterdag al lovend uit over Afellay, die als centrale middenvelder aan de aftrap verscheen. Lees hier wat de trainer van het debuut van de Nederlander vond.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.