Afellay en Sneijder helpen Nederland aan mijlpaal

Reacties

Ibrahim Afellay heeft dinsdag met zijn doelpunt tegen Malmö FF een jubileumtreffer voor zijn rekening genomen. De Oranje-international viel in bij Olympiakos en bepaalde de eindstand op 4-2. Die goal was de vierhonderdste treffer gemaakt door een Nederlander in de Champions League.

Afellay en Sneijder helpen Nederland aan mijlpaal

Enkele minuten daarvoor had Wesley Sneijder namens Galatasaray met 'Oranje-doelpunt' nummer 399 de eer gered. Zijn snoeiharde vrije trap bleek de enige goal tegen Arsenal: 1-4. In tegenstelling tot Sneijder, mag Afellay met zijn Griekse club na de winterstop nog wel in Europa uitkomen. Al zal dat niet in de Champions League zijn. Waar Sneijder helemaal is uitgeschakeld, gaat Olympiakos verder in de Europa League.

Door de vierhonderdste CL-treffer staat Nederland er uitstekend bij op de ranglijst. De Brazilianen troffen 725 keer doel, gevolgd door de Spanjaarden (564), Fransen (520) en Argentijnen (401). Daarna komt Nederland al, nog voor Duitsland (394), Italië (389), Engeland (316), Portugal (252) en Noorwegen, dat de toptien besluit met 151 goals.

Ruud van Nistelrooy voert met 56 goals de Nederlandse ranglijst aan. Achter hem komen Roy Makaay (29), Patrick Kluivert (29), Robin van Persie (25) en Arjen Robben (24). Sneijder kwam door zijn treffer tegen Arsenal op gelijke hoogte met Klaas-Jan Huntelaar (12). Clarence Seedorf is daarna nog de enige Nederlandse voetballer die meer dan tien goals maakte in de Champions League: elf. (Bron: Infostrada)

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.