Afellay: 'Dit had ik niet gedacht toen ik hier heen kwam'

Reacties

Ibrahim Afellay beleefde dinsdag een droomavond. De 28-jarige Oranje-international speelde jaren vol blessureleed van zich af in het Champions League-duel met Atlético Madrid. De verliezend finalist van vorig seizoen werd mede door een goal en een assist van de voormalige PSV- en Barcelona-aanvaller met 3-2 geklopt.

Afellay: 'Dit had ik niet gedacht toen ik hier heen kwam'

Hoewel Afellay sinds zijn overgang van Barcelona naar Olympiakos Piraeus weer regelmatig speelt en hij door bondscoach Guus Hiddink ook al weer bij de selectie van Oranje werd gehaald, zal de heldenrol van dinsdag als een bekroning gevoeld hebben. 'Dit resultaat is geweldig. We speelden goed en waren de betere ploeg. Dit had ik zeker niet verwacht toen ik naar deze club kwam', erkent Afellay op de clubwebsite.

Afellay sprak nog maar eens uit helemaal op zijn plaats te zijn in Griekenland, waar hij op huurbasis vertoeft. 'Ik heb het enorm naar mijn zin hier. De mensen zijn goed voor me. Als we als team blijven werken zien we wel wat er gebeurt, dat geldt ook voor mijn eigen toekomst. Ik geef in ieder geval in iedere wedstrijd alles wat ik heb.'

De Oranje-international reserveerde lovende woorden voor het fanatieke thuispubliek. 'Ik had daar al het een en ander over gehoord, maar hun steun was echt geweldig. Ze hebben de hele avond gezongen. We moeten van wedstrijd tot wedstrijd kijken, maar thuis zijn we zeker moeilijk te verslaan', aldus Afellay die in dezelfde poule Juventus door twee goals van Carlos Tévez met 2-0 zag winnen van Champions League-debutant Malmö FF.

Verantwoordelijkheid
Verliezend trainer Diego Simeone sprak van een 'uitermate negatieve avond'. Vanaf de tribune, de Argentijn is geschorst, constateerde hij dat Olympiakos zoals hij verwachtte sterk voor de dag kwam. 'Het verschil was dat zij beter met de kansen omsprongen. Olympiakos staat er heel goed voor en wij niet. Het is nu onze verantwoordelijkheid om terug te komen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.