Afellay beslist moeizaam duel PSV in Almelo

PSV is ontsnapt aan een kampioenonwaardige seizoenstart. Ibrahim Afellay maakte op de moeizame middag het verschil tegen Heracles Almelo (0-2).

Arouna Koné, die bij afwezigheid van Danko Lazovic, Jefferson Farfán en Kenneth Perez de enige spits bij PSV was, mocht het zichzelf aanrekenen dat PSV een lastige middag kende. De Ivoriaan had in de eerste helft tot twee keer toe de kans de wedstrijd open te breken.

Het gebrek aan stootkracht leek PSV duur te komen te staan. Want Heracles kwam gaandeweg de wedstrijd beter in zijn spel en minder in de problemen.

Ibrahim Afellay, die het op het Almelose kunstgras vaak had moeten ontgelden, haalde zijn gram op zijn belagers. Met een schot van net buiten de zestien liet hij Heracles-keeper Martin Pieckenhagen acht minuten voor tijd kansloos.

In de wissel in de slotfase - verdediger Slobodan Rajkovic voor aanvaller Koné - zat alles besloten. Trainer Ronald Koeman liet daarmee zien hoe lastig PSV het in Almelo had gehad. Daar deed de 0-2 van Mike Zonneveld niets aan af.