Afellay als invaller opnieuw belangrijk voor Olympiakos

Reacties

Ibrahim Afellay heeft als invaller een nederlaag van Olympiakos Piraeus voorkomen op bezoek bij Levadiakos. Tien minuten nadat de 28-jarige Oranje-international in het veld was gekomen maakte hij de 1-1 met een van richting veranderd schot. In de extra tijd stelde Kostas Mitroglou de drie punten alsnog veilig (1-2) uit een voorzet van de Nederlander.

Afellay als invaller opnieuw belangrijk voor Olympiakos

Afellay begon het seizoen als basisspeler bij de Griekse topclub, maar moest het afgelopen dinsdag in de Champions League-wedstrijd tegen Malmö FF ook al doen met een invalbeurt. Toen was de van Barcelona gehuurde ex-PSV-er nog verantwoordelijk voor de eindstand (4-2). Desondanks moest Olympiakos genoegen nemen met een ticket voor de Europa League.

Door vanavond na 73 minuten zijn vierde treffer van het seizoen te maken zette Afellay zijn Griekse werkgever op koers van de eerste competitiezege sinds 30 november. De laatste twee duels had de regerend kampioen vijf punten verspeeld door onder meer de topper tegen PAOK Saloniki te verliezen (1-2). PAOK is ondanks de zege van Olympiakos nog steeds koploper met één punt meer en een duel minder gespeeld.

Bekijk hier al onze video's